Securitate - SUA sprijină România în fața amenințărilor Rusiei

Securitate - SUA sprijină România în fața amenințărilor Rusiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a primit, din partea secretarului de stat american Antony Blinken, o scrisoare în care acesta evidenţiază rolul de lider al României, în această perioadă de criză, inclusiv în regiunea extinsă a Mării Negre, informează un comunicat MAE.

De asemenea, Blinken arată că SUA împărtăşesc angajamentul României de a promova securitatea Mării Negre.

"Ambele state sunt decise, ca aliaţi NATO, să-şi consolideze cooperarea pentru a răspunde ameninţărilor Rusiei, în contextul războiului brutal declanşat de acest stat în Ucraina", se menţionează în scrisoare. Şeful diplomaţiei americane adresează mulţumiri ministrului Aurescu şi cetăţenilor români pentru ajutorul acordat de ţara noastră refugiaţilor ucraineni şi menţionează aprecierea deosebită a SUA pentru eforturile României pentru consolidarea securităţii energetice, precum şi pentru facilitarea exportului de grâne ucrainene.

Potrivit MAE, scrisoarea a fost transmisă ca urmare a organizării cu succes în 29-30 noiembrie, la Bucureşti, a Reuniunii miniştrilor de Externe din statele membre NATO, respectiv, în urma consultărilor politice bilaterale avute cu prilejul vizitei înaltului oficial american.

Citit 700 ori Ultima modificare Vineri, 16 Decembrie 2022 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.