Guvernul va elimina declarațiile pentru plafonarea energetică

Guvernul va elimina declarațiile pentru plafonarea energetică
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că declarațiile pe proprie răspundere prevăzute de legea plafoanelor energetice vor fi eliminate, tarifele urmând să fie valabile indiferent de locurile de consum.

Conform acestuia, măsura va fi introdusă prin ordonanță de urgență. "Încă de la sfârșitul săptămânii trecute, premierul Nicolae Ciucă a trasat sarcina creării unui proiect de ordonanță care să elimine aceste declarații, pentru ca toți cetățenii să beneficieze de tarifele plafonate, indiferent de numărul locurilor de consum. Proiectul va fi finalizat și pus în transparență decizională în seara aceasta", a scris, pe Facebook, Virgil Popescu.

Totuși, declarațiile ministrului Energiei vin în contextul în care PSD a transmis mai întâi că va cere în coaliția de guvernare eliminarea acestei declarații. Social-democraţii susţin că formularea din lege referitoare la acest subiect este neclară, iar aplicarea ei "ar introduce discriminări", în special în cazul chiriaşilor care se încadrează în limitele de consum.

Proiectul ar urma să fie aprobat săptămâna viitoare, în cadrul ultimei ședințe de guvern de anul acesta, a mai precizat Virgil Popescu.

Citit 634 ori Ultima modificare Marți, 20 Decembrie 2022 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.