Probe biologice transportate cu drona, la Oradea

Probe biologice transportate cu drona, la Oradea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

​Oradea va fi primul oraș din România unde probele biologice sunt transportate cu drona între spitale. Primul astfel de transport, care va fi un test, va avea loc vineri, 20 ianuarie, scrie Bihon.ro.

Mai exact, prima operațiune de acest gen se va desfășura pe traseul Spitalul Municipal - Spitalul TBC - Maternitate și către Spitalul Județean. Drona poate transporta până la 3 kilograme, iar viteza de deplasare este de 40 km/h. Durata unui astfel de transport este de șase minute. În acest fel, pot fi transportate probe de laborator, medicamente și sânge, conform lui Gheorghe Carp, managerul Spitalului Județean Oradea. "În viitorul relativ apropiat, zborurile medicale cu drona vor deveni o realitate și în România, iar noi încercăm să ne pregătim pentru acel moment", a completat Mihai Jurca, administrator public în cadrul Primăriei Oradea, conform digi24.ro.

Transportul probelor biologice cu drona face parte dintr-un proiect-pilot derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor, în parteneriat cu Municipiul Oradea, compania australiană Skyy Network și Autoritatea Aeronautică Civilă din România.

Citit 461 ori Ultima modificare Joi, 19 Ianuarie 2023 16:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.