Pregătiri pentru prima minivacanță din acest an

Pregătiri pentru prima minivacanță din acest an
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Românii încep anul cu o minivacanţă în ţară, Braşovul şi Sibiul fiind cele mai rezervate destinaţii ale weekendului, cu un preţ mediu al cazării de 286 de lei/noapte, arată analiza realizată de o platformă hotelieră online.

Astfel, staţiunile de pe Valea Prahovei şi marile oraşe se numără printre destinaţiile preferate de români pentru minivacanţa de 24 ianuarie, potrivit datelor Travelminit.ro.

"Turiştii încep anul cu o minivacanţă acordată cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, 24 ianuarie. Mai mult decât atât, autorităţile au anunţat încă de la sfârşitul lui 2022 că şi ziua de luni, 23 ianuarie, va fi liberă pentru cei care lucrează la stat, astfel încât să se poată face punte cu weekendul. Decizia nu se aplică şi în cazul celor din mediul privat, însă cei mai mulţi şi-au luat deja concediu pentru a se bucura de o pauză de relaxare", arată cercetarea.

Chiar dacă preţurile la cazare sunt ceva mai mari anul acesta, cei mai mulţi români au rezervat deja un sejur pentru minivacanţă, semn că doresc să se bucure de zilele libere, dar şi de evenimentele organizate pentru Mica Unire, susţin autorii studiului.

Analiza mai arată că în mai multe oraşe din ţară vor fi organizate festivităţi cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.

În plus, Ministerul Finanţelor a confirmat recent faptul că voucherele de vacanţă vor fi acordate şi anul acesta, valoarea lor fiind tot de 1.450 de lei.

Citit 567 ori Ultima modificare Vineri, 20 Ianuarie 2023 16:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.