Unele parchete „funcționează” fără procurori

Unele parchete „funcționează” fără procurori
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Procurul general Gabriela Scutea a prezentat, marţi, bilanţul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru anul 2022, explicând că toţi indicatorii atinşi au depins de dinamica resurselor umane. Scutea anunţă deficit de procurori în creştere, unele parchete funcţionând, anul trecut, fără niciun procuror sau cu un singur angajat, transmite News.ro.

”Factorul decisiv care a influenţat rezultatele activităţii îl reprezintă dinamica de resurse umane. Analiza internă s-a concentrat pe circumscripţiile şi parchetele care nu s-au confruntat cu fluctuaţii critice sau la care deficitul de personal nu este cronic”, a afirmat Gabriela Scutea, la prezentarea bilanţului activităţii pentru anul 2022.

Potrivit procurorului general, gradul de ocupare a posturilor de procuror la 31 ianuarie 2022 a fost de 74,19%, faţă de 79,48% la finele anului 2021.

Aceasta a prezentat și situaţii concrete din care rezultă ”incapacitatea instituţională”: zero procurori la Măcin şi Însurăţei, doi procurori stagiari la Strehaia, fără procuror definitiv coordonator de stagiu, sau grad global de ocupare la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel din Galaţi de 50,36%.

Citit 545 ori Ultima modificare Marți, 14 Februarie 2023 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.