Ligia Deca: „Admiterea la liceu rămâne în forma deja prezentată”

Ligia Deca: „Admiterea la liceu rămâne în forma deja prezentată”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat joi că nu s-au produs modificări în proiectul Legii învăţământului preuniversitar, referitor la admiterea la liceu, precizând că a fost păstrată varianta prezentată iniţial, pe 27 februarie, la Ministerul Educaţiei.

Ea a răspuns astfel la întrebarea dacă a avut discuţii cu sindicatele legate de propunerea lor făcută recent, aceea ca examenul de admitere la liceu să fie compus din cinci examene cu noţiuni de la mai multe materii. "Propunerea a venit în cursul zilei de ieri (8 martie - n.r.), în scris, propunerea nu a fost ridicată în cadrul discuţiilor din Comisia de dialog social. Deci, nu a putut fi discutată cu toţi actorii, în acel context, şi am primit astăzi o reacţie din partea Consiliului Naţional al Elevilor şi al Federaţiei Părinţilor, care spun că nu ar susţine o astfel de variantă", a declarat Ligia Deca, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Ea a menţionat şi forma privind admiterea la liceu care este prevăzută, la acest moment, în proiectul de lege privind învăţământul preuniversitar. "După Evaluarea Naţională, care rămâne în aceeaşi formulă ca până acum, include Limba şi literatura română, Matematică şi Limba maternă - pentru liceele care au avut concurenţă, pentru acele profiluri care au avut concurenţă, dacă liceele doresc, pot organiza concurs de admitere în limita a 60% din locuri. Subiectele se realizează de către Ministerul Educaţiei, corectarea se va realiza similar cu ce se întâmplă acum la testările naţionale, pentru a asigura integritatea examenului. 40% din locuri vor fi alocate prin repartizare computerizată, pe baza notelor de la Evaluarea Naţională", a explicat Ligia Deca.

Citit 506 ori Ultima modificare Marți, 11 Aprilie 2023 02:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.