Patriarhia Română dezavuează promovarea diversității sexuale în școli

Patriarhia Română dezavuează promovarea diversității sexuale în școli
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Obligația de a promova „diversitatea sexuală” în școală, de a li se prezenta copiilor ca „normalitate” posibilitatea "aberantă" de a-și schimba genul din masculin în feminin sau „neutru”, dar și prezentarea unor forme de sexualitate marginală ca „firești” este una total abuzivă și nocivă, spune Patriarhia Română. Aceasta argumentează astfel solicitarea adresată Ministerului Educației de 13 culte religioase recunoscute în România de a elimina din proiectul legii Educației inclusiv obligația cadrelor didactice de a promova „diversitatea, ca resursă de învățare, pentru a genera elevilor atitudini incluzive și tolerante”.

Miercuri, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a transmis că „poziția Bisericii Ortodoxe Române și a celorlalte culte religioase din România care au trimis adresa comună ministrului Educației, față de problema ideologiei în general și, în context, a «ideologiei de gen», propuse fără discernământ spre introducere în noile legi ale învățământului, în special, este una limpede și constant exprimată”.

Printre argumentele aduse de Biserică se numără și acela că „învățământul public din România trebuie/ar trebui să rămână total ocrotit de orice formă de ideologizare (studiul religiei acceptate de stat nu constituie o asemenea formă, întrucât religia creștină este fundamentul real al culturii umaniste europene și așa trebuie înțeleasă în școală. Știința europeană însăși a încolțit nu în pofida creștinismului, ci chiar în solul său, datorită lui. (...) Obligația de a promova «diversitatea sexuală» în școală, de a li se prezenta copiilor ca «normalitate» posibilitatea aberantă de a-și schimba genul din masculin în feminin sau «neutru» (genuri strict gramaticale, nu biologice), dar și prezentarea unor forme de sexualitate marginală ca «firești» este una total abuzivă și nocivă pentru formarea intelectuală și morală a unor tineri”.

În plus, reprezentanții Bisericii sunt de părere că ”în natură apar uneori devieri de la normă: rarisime și marginale, pentru care trebuie să existe, desigur, toată înțelegerea și sprijinul firești. De aici nu rezultă că aceste persoane s-ar putea simți discriminate de folosirea corectă a gramaticii și a genului masculin și feminin în comunicarea publică, mai ales în școală ca spațiu al formării în spiritul realității și adevărurilor elementare, așa cum nu rezultă că alte forme de sexualitate decât heterosexualitatea ar trebui să fie prezentate unor copii în cadrul formator al școlii”.

Citit 464 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Martie 2023 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.