Scandalul legumelor contaminate din pieţe ia amploare

Scandalul legumelor contaminate din pieţe ia amploare
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Șefa Autorității Fitosanitare, Paulina Gabor, a declarat luni pentru G4Media că legumele producătorilor din Buzău asupra cărora s-au găsit substanțe ilegale nu au fost încă testate, pentru a avea confirmarea că există pe piață roșii stropite cu substanțe ilegale. Gabor a făcut referire la o anchetă a IPJ Buzău, care a organizat recent mai multe percheziţii în judeţele Buzău şi Ilfov, în urma cărora au depistat în flagrant un bărbat ce transporta sute de recipiente cu substanţe chimice din Turcia.

"Avem un protocol cu Biroul Arme, Explozivi și Substanțe periculoase în baza căruia facem analize, dar nu am primit încă o astfel de solicitare, așadar circulă o știre falsă conform căreia s-au pus pe piață legume stropite cu substanțe ilegale în concentrații mari. Nu avem o astfel de confirmare. Există o anchetă în curs, au fost găsite niște persoane care comercializau așa ceva. Numai noi putem identifica legume contaminate. Cumpăr roșii românești și vă spun că sunt bune de consum", a explicat Paulina Gabor.

Presa a citat surse apropiate anchetei ce au dezvăluit că alți doi suspecţi, agricultori din comuna Glodeanu Sărat din Buzău, ar fi crescut gradual saturaţia soluţiei cu până la de opt ori mai mult, pentru a forţa coacerea legumelor, în scopul de a fi comercializate în perioada când preţul acestora este mai ridicat și chiar în categoria produselor Bio.

În acest context, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a avertizat fermierii cu tăierea subvențiilor dacă stropesc legumele cu substanțe toxice în concentrație mare, iar parlamentarul buzoian Vlad Mircea Pufu îndeamnă publicul să semneze o petiție online pentru a determina introducerea testelor rapide în piețele agroalimentare.

Citit 1529 ori Ultima modificare Luni, 08 Mai 2023 17:31

3 comentarii

  • postat de Oxidul de etilenă
    Marți, 09 Mai 2023 00:46
    109.166.131.***
    Din articol citat ,, avem un protocol cu Biroul Arme, Explozivi și substanțe periculoase....'', de ce ? Pentru că anumite substanțe folosite în agricultură, pot fi folosite ca substanțe explozive și descoperirea a fost făcută de acest birou, în fapt, substanța fiind oxidul de etilenă, folosit în ''c
    0
    0
  • postat de marr
    Luni, 08 Mai 2023 21:09
    86.124.202.***
    Nu aveti confirmare ...da nici Proprie Initiativa n-aveti . Daca deranjati niste baieti/interese , nu ?
    Sa te zboare/ dea afara de pe postul ala caldut/bine platit ?
    Las' asa ..sa aiba timp sa faca baietii curat , si cand va anunta ei ...atunci faceti ANALIZE .
    0
    0
  • postat de Das
    Luni, 08 Mai 2023 18:55
    89.136.7.***
    Acum intelegeti de ce murim de cancer si de tot felul de boli?! Stuntem otraviti in mod constant ! Si pe timpul lui Ceausescu existau substante de coacere fortata dar daca erai prins facand asta puscatia te manca. Deci se poate sa se ia masuri dar nu se doreste. Rosiile sunt versi crude in interios
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.