România își dorește investiții „verzi” și în irigații

România își dorește investiții „verzi” și în irigații
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Delegaţia Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a convenit cu oficiali de la Bruxelles ca în REPowerEU să existe un proiect pilot în irigaţii, care să includă panouri solare flotante şi investiţii în echipamentele de pompare, potrivit ministrului de resort, Marcel Boloş.

El a subliniat că, în prezent, expertiza World Bank Europe and Central Asia se dovedeşte vitală pentru implementarea reformelor pe care România şi le-a asumat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

"Suntem într-o perioadă în care provocările sunt tot mai complexe: mă refer aici la reforma pensiilor speciale, reforma sistemului public de pensii, reforma privind guvernanţa companiilor de stat sau reforma salarizării bugetare. Tocmai de aceea, avem nevoie de o relaţie mai strânsă, aplicată. (...) Reamintesc faptul că avem din partea Comisiei Europene 1,4 miliarde de euro pe care să îi investim pentru a produce energie sigură, durabilă şi la preţuri accesibile", a subliniat Marcel Boloş.

O delegaţie a MIPE, condusă de ministrul Marcel Boloş, s-a aflat, în perioada 15-18 mai, la Bruxelles, pentru avansarea discuţiilor pentru modificarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Citit 362 ori Ultima modificare Joi, 18 Mai 2023 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.