Ministrul Energiei: „Prețul de 68 de bani/kilowatt este foarte bun”

Ministrul Energiei: „Prețul de 68 de bani/kilowatt este foarte bun”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preţul de 68 de bani la energie electrică pentru populaţie este unul foarte bun, peste 4,5 milioane de români având un consum în medie de 50 de kilowaţi, ceea ce reprezintă o factură la energie electrică de 35-40 lei, a declarat, luni, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Cred că preţul de 68 de bani la energie electrică pentru populaţie este foarte bun. Peste 4,5 milioane de români consumă în medie 50 de kilowaţi. Deci, vorbim de o factură la energie electrică de 35-40 lei, iar încă vreo 4 milioane, deci în total vreo 90% dintre consumatorii din România, se duc în 80 bani. Deci cred că preţurile sunt atractive. Unde se poate umbla, cred că putem discuta de diminuarea acelui plafon de 1.300 lei acceptat în momentul de faţă la decont şi, împreună cu colegii de la ANRE, ne uităm să vedem exact dacă furnizorii sunt suficient de corecţi încât decontul să vină la preţurile reale din piaţă", a afirmat Popescu, la Forumul Energiei, organizat de Financial Intelligence.

Totuși, ministrul Energiei crede că preţul la gaze naturale ar trebui să fie mai mic de 31 de bani, dacă se constată că întreaga cantitate pentru populaţie a fost acoperită din producţia internă, ca iarna trecută.

Citit 440 ori Ultima modificare Luni, 22 Mai 2023 16:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.