UPDATE. Plutonierul timișorean a fost salvat după o intervenție ca în filme
Foto: Glasul Aradului

UPDATE. Plutonierul timișorean a fost salvat după o intervenție ca în filme
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE: Plutonierul care amenința că se aruncă de la etajul 7 al unui bloc din Timișoara, a fost salvat de un alpinist de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș, după o intervenție ca în filme. Conform Antena 3, tânărul în vârstă de 37 de ani, a fost împins în interiorul apartamentului de pompierul alpinist care a coborât în rapel pe fațada blocului, după ce plutonierul a stat timp de 24 de ore pe pervazul geamului ameninţând că se va arunca în gol. Potrivit sursei citate vineri, negociatorii ISU au decis să folosească o tehnică mai puţin întâlnită. Aceștia au apelat la serviciile unui alpinist care a coborât în rapel pe faţada blocului, l-a surprins pe militar şi l-a împins în apartament. Alpinistul salvator, este angajat al ISU Timiș.


Un bărbat de 37 de ani, cadru militar, ameninţă, de 24 de ore, că se va arunca pe fereastră de la etajul 7 al unui bloc din municipiul Timișoara, de pe Calea Șagului. Vineri dimineaţă, conform hotnews.ro, el se afla în continuare pe pervazul geamului, iar negocierile pentru a-l determina să renunţe la acest gest extrem continuă. În plus, pompierii au montat o pernă gonflabilă.

Bărbatul este subofiţer (plutonier) la Unitatea Militară 01109 Timişoara și este angajat al MApN din 2007. Militarul nu a participat la misiuni în teatrele de operaţii, iar la ultima evaluare psihologică a fost declarat apt limitat. El este necăsătorit şi are un copil.

La locul incidentului au mers poliţişti ai Secţiei 2 din Timişoara, un negociator din cadrul SAS Timiş şi militari din ISU Timiş, precum şi şeful de stat major, psihologul şi medicul şef al unităţii militare.

Citit 1405 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2023 22:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.