Valorile E.coli din Marea Neagră nu reprezintă o "situație anormală"

Valorile E.coli din Marea Neagră nu reprezintă o "situație anormală"
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a transmis, miercuri, că valorile crescute ale concentraţiei de E.coli descoperite în apa Mării Negre nu au fost constante şi nu se încadrează în "situaţie anormală". Mai concret, în cadrul monitorizării zonelor de îmbăiere de pe litoralul Mării Negre din România, valorile indicatorului microbiologic E.coli analizat au prezentat doar creşteri sporadice peste norma stabilită, arată INSP.

"Aceste creşteri nu au fost constante (timp mai multe zile) şi nu se încadrează în «situaţie anormală» şi nici în situaţia de «poluare pe termen scurt», pentru că valorile din ziua următoare creşterii s-au încadrat în valori normale. Creşterile valorilor indicatorilor microbiologici au fost punctuale şi disparate în timp, motiv pentru care nu a fost emisă recomandarea de a interzice scăldatul în acele zone", se precizează în comunicat.

"Având în vedere faptul că apa de îmbăiere poate fi ingerată accidental, în cantităţi mici, riscul de îmbolnăvire presupus de prezenţa E.coli în apa de îmbăiere este redus, faţă de prezenţa microorganismului în apa potabilă", mai spune INSP.

Citit 405 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Iulie 2023 18:17

2 comentarii

  • postat de rodax
    Miercuri, 19 Iulie 2023 18:15
    92.83.34.***
    mulți dintre turiștii lipsiți de civilizație iși fac nevoile in mare.
    0
    0
  • postat de Se știa de pe timpul lui Ceaușescu, dar în uz intern
    Miercuri, 19 Iulie 2023 17:17
    109.166.129.***
    Concentrația de bacterii în M. Neagră în zona litoralului și mai ales la mal este mare , în zona stațiunilor mari, gen Mamaia și a orașelor Constanța, Eforie N și S deoarece se deversează ape fecaloide menajere, inclusiv din din spitale, direct în mare. Cea mai curată apă este la Vadu și Corbu și-n
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.