Klaus Iohannis: ”Această serie de tragedii nu poate rămâne fără urmări”

Klaus Iohannis: ”Această serie de tragedii nu poate rămâne fără urmări”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Președintele Klaus Iohannis a mers marți la Spitalul de Urgență „Floreasca” din Capitală, unde sunt internați o parte din cei 56 de oameni răniți în urma exploziilor produse sâmbătă la o stație ilegală de GPL din Crevedia, deținută de fiul primarului din Caracal. La ieșirea de la spital, șeful statului a menționat că a întâlnit pompierii care au fost la intervenție, profesioniști, și pe medicii ”care s-au mobilizat incredibil, rapid de tot”.

”Deja trebuie să vedem și un pic mai departe. Am avut în ultimele săptămâni tragedie după tragedie - 2 Mai, Botoșani, Crevedia, Alba. Toate pot fi clasificate ca accidente, dar cred că autoritățile trebuie să meargă mult în profunzime. Întrebarea pe care ne-o punem toți este de ce s-a ajuns aici, de ce nu s-a prevenit ce putea fi prevenit. Instituțiile trebuie să caute explicații și să prevină cât de mult se poate preveni în viitor. Trebuie să vedem: a fost neglijență, ignoranță sau nu au fost bune procedurile sau cineva a încălcat clar legea? Nu pot să accept explicații de genul că pe noi nu ne-a sesizat nimeni. E greu de acceptat. Nu vreau să acuz pe nimeni, dar aștept ca instituțiile vinovate să vină cu explicații, vinovații să primească pedepse exemplare. Este inacceptabil să dăm din umeri. Toată această serie de tragedii nu poate rămâne fără urmări”, a menționat Klaus Iohannis.

În ceea ce îl privește, în prezența prefectului și a șefului CJ Dâmbovița, primarul din Crevedia a făcut declarații halucinante, susținând în mod repetat că nu a știut nimic, că nu era treaba lui să verifice și că nici nu l-a sesizat vreun localnic. „Știam că a fost închisă (...) Nu e în competența primăriei să facă acest lucru și din moment ce n-am primit nicio sesizare, că s-a vehiculat la presă că a venit, a zis… Nu a venit nimic scris la primărie. Cei care sunt afectați sunt vecinii care locuiesc lângă stația GPL... puteți să-i întrebați dacă vreunul dintre ei a făcut vreo sesizare. Dacă nu s-au făcut la primărie (sesizări - n.r.), nu s-a știut. Dacă s-a făcut la poliție, trebuie verificat, sunt organe competente”, a susținut primarul, întrebat dacă știa că are în localitate o bombă cu ceas”.

Trei pacienți răniți în exploziile produse sâmbătă seară la stația GPL din Crevedia sunt în continuare în stare critică, fiind internați la Spitalul de Urgență Floreasca și la Spitalul ”Bagdasar Arseni”, alți 24 sunt internați în spitale din țară în stare medie sau ușoară, iar 12 au fost transferați în străinătate. Numărul deceselor a rămas același - două persoane, iar vestea bună este că numărul pacienților externați a crescut la 17.

 

Citit 464 ori Ultima modificare Marți, 29 August 2023 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.