Vlad Pascu, părinții și prieteni de-ai săi, audiați la DIICOT

Vlad Pascu, părinții și prieteni de-ai săi, audiați la DIICOT
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Tânărul Vlad Pascu, acuzat că a condus drogat la volan și a ucis doi tineri în stațiunea dobrogeană 2 Mai a fost dus vineri dimineață la audieri, la sediul DIICOT. El a făcut primele declarații publice, la insistențele jurnaliștilor. "Nu am ce să spun ca să pot ajuta cu ceva situația asta", a spus Pascu. La audieri au ajuns astăzi și părinții lui, iar mama sa e bănuită că ar fi încercat să șantajeze martori din dosar, conform surselor hotnews.ro.

Vlad Pascu a declarat că îi pare rău pentru tragedia pe care a provocat-o. "Îmi pare foarte rău. Nu am ce să spun ca să pot ajuta cu ceva situația asta. Îmi pare rău", a spus tânărul de 19 ani. Întrebat ce mesaj le transmite părinților tinerilor pe care i-a accidentat mortal, Vlad Pascu a spus: "Îmi pare foarte rău pentru ei. Îmi pare rău pentru tot ce s-a întâmplat, nu am cum să dau timpul înapoi".

El a negat că le-ar fi cerut părinților săi să îl ajute să scape de dosarele penale pe care le are, în contextul în care au apărut informații în spațiul public despre afacerile familiei, iar mama sa este audiată în legătură cu posibila șantajare a unor martori din dosar.

În fapt, accidentul din august a scos la iveală detalii revoltătoare. Vlad Pascu fusese oprit de poliție de două ori - cu o zi înaintea tragediei, la un filtru, și chiar în aceeași noapte. A fost lăsat să plece de la sediul poliției fără a fi testat pentru consum de droguri, deși i-au fost găsite droguri în mașină, iar autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă. La mai puțin de o oră, Vlad Pascu a provocat tragedia de la 2 Mai.

Tot vineri, în paralel, Tudor Duma, un apropiat al lui Vlad Pascu, a fost luat, la rândul său, de procurorii DIICOT și dus la audieri. Însă, acesta doar ce intrase prin efracție, în noaptea de miercuri spre joi, în Spitalul Floreasca și a produs mai multe pagube, în încercarea de a găsi medicamente pentru a se droga, scrie news.ro. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Opriţa, a afirmat că tânărul a vandalizat zona serviciului administrativ şi pe cea de farmacie şi a furat soluţii perfuzabile, deoarece nu a putut intra în depozitul de medicamente, tot conform news.ro.

"Băi, sunt rupt în gură deja. Sunt şi beat. M-am strecurat în Spitalul Floreasca (…) Aţi înțeles. Ce medicamente fur şi eu de aici? Ia, ce-i asta oare?", afirmă Duma, într-o filmare, în timp ce deschide o cutie de carton. De asemenea, într-o altă postare, acesta afirmă că a intrat în unitatea medicală pentru a căuta droguri, potrivit relatărilor presei.

Citit 744 ori Ultima modificare Joi, 14 Septembrie 2023 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.