Via Transilvanica, premiul publicului european

Via Transilvanica, premiul publicului european
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Via Transilvanica, "drumul care uneşte", a câştigat premiul publicului (Public Choice Award) la gala European Heritage Awards 2023, care a avut loc joi seară la Veneţia, potrivit anunţului făcut vineri de Asociaţia Tăşuleasa Social.

"27.000 de cetăţeni europeni şi din întreaga lume au votat că Via Transilvanica este cel mai bun proiect de patrimoniu, în cadrul Premiilor Europene pentru Patrimoniu/ Premiilor Europa Nostra 2023, cea mai înaltă distincţie europeană în domeniu", se arată în mesajul celor de la Tășuleasa.

Evenimentul a fost organizat de Europa Nostra, în colaborare cu Comisia Europeană. Preşedintele Tăşuleasa Social, Alin Uşeriu, şi directorul executiv al asociaţiei, Anna Szekely, au fost cei care s-au deplasat la Veneţia pentru a prezenta proiectul Via Transilvanica şi pentru a ridica premiile.

Via Transilvanica reprezintă un traseu de drumeţie lung de 1.400 de kilometri, care porneşte de la Putna şi străbate Transilvania, până la Cazanele Dunării, acesta putând fi parcurs pe jos, cu bicicleta sau călare.

Citit 539 ori Ultima modificare Vineri, 29 Septembrie 2023 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.