Bacterii periculoase în borşul de peşte oferit pacienţilor

Bacterii periculoase în borşul de peşte oferit pacienţilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un document oficial al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui, comunicat Prefecturii Vaslui şi obţinut de Libertatea, arată că în borşul de peşte oferit pacienţilor de la Spitalul Murgeni au fost găsite bacterii periculoase. Documentul demonstrează că, încă de pe 29 noiembrie, autorităţile din Vaslui ştiau că mâncarea oferită pacienţilor conţinea bacterii care pot produce probleme de sănătate, relatează news.ro.

În borşul de peşte, oferit de Mănăstirea Floreşti pacienţilor de la Murgeni, s-au identificat clostridium perfringens, bacillus cereus şi cerulida. ”Bacillus cereus formează două toxine responsabile pentru intoxicaţia alimentară, în general când numărul de bacterii depăşește 100.000 pe gram de hrană, deşi există şi cazuri cunoscute de otrăvire în care concentraţia a fost cu mult sub 6.000/g”, se arată în adresa transmisă Prefecturii Vaslui, citată de Libertatea.

Sunt indicate şi valorile bacteriilor descoperite în borş: clostridium perfringens – 1,64 milioane/gram, bacillus cereus – 3.091/gram, cerulida – 945,98/gram. Medicii consultaţi de jurnalişti apreciază că valorile sunt mici, dar pot crea probleme.

Trei pacienţi internaţi la Spitalul Murgeni au murit, iar 29 au avut probleme de sănătate, fiind internaţi în diferite spitale, după ce au mâncat alimente pe bază de peşte oferite de Mănăstirea Florești.

Citit 705 ori Ultima modificare Vineri, 08 Decembrie 2023 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.