Marți încep probele scrise din cadrul Evaluării Naționale

Marți încep probele scrise din cadrul Evaluării Naționale
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Probele scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a încep marți, 25 iunie, cu testarea cunoștințelor de Limba și literatura română, informează Ministerul Educației. A doua probă scrisă - Matematică - va avea loc joi, 27 iunie, iar proba pentru elevii care au studiat Limba și literatura maternă se va desfășura vineri, 28 iunie. Peste 160.400 de absolvenți ai clasei a VIII-a s-au înscris în vederea susținerii examenului.

„Accesul elevilor în unitățile de învățământ/centre de examen este permis în intervalul orar 8:00 - 8:30. Aceștia trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor se poate folosi și creion negru”, precizează Ministerul Educației.

Timpul alocat rezolvării subiectelor este de 120 de minute, care încep să curgă după completarea casetei de identificare (datele introduse de elevi vor fi verificate de asistenții din sălile de examen).

Elevii nu vor putea să intre în sălile de examen cu materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc. De asemenea, este interzisă introducerea în sală a telefoanelor mobile și a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare. Toate obiectele personale vor fi lăsate în sala de depozitare stabilită de comisia din centrul de examen, atenționează ministerul.

Subiectele și baremul de corectare vor fi disponibile pe site-ul subiecte.edu.ro, în fiecare zi cu probă scrisă, începând cu ora 15:00.

Rezultatele vor fi afișate pe 3 iulie, până la ora 14:00. Ulterior se pot depune contestații la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 4 iulie (8:00 - 12:00).

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie.

Citit 499 ori Ultima modificare Luni, 24 Iunie 2024 16:20

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro