Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a început ancheta epidemiologică la hotelul din Păltiniş de unde 15 copii au fost transportaţi cu simptome de enterocolită, sâmbătă seara, fiind vorba despre o suspiciune de toxinfecţie alimentară, a declarat directorul instituţiei, Horaţiu Cojocaru.
S-au recoltat probe din mâncarea preparată copiilor, dar şi din dozatoarele de apă şi din piscina hotelului, plus probe biologice de la cei 15 copii internaţi în spital.
Cei 15 copii internaţi la Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu erau din Bucureşti şi judeţul Mehedinţi şi erau în tabără, de săptămâna trecută, la un hotel din Păltiniş. În total, în tabăra de la Păltiniş erau 128 de copii, potrivit DSP.
Primele simptome de enterocolită au apărut la o parte dintre copii după masa de dimineaţă, sâmbătă, iar la restul după mâncarea de la prânz. Copiii au servit printre altele lactate, produse de patiserie, brânzeturi, mezeluri, legume, paste, dar şi preparate din carne de porc şi pasăre.