Prefectul şi Primarul Braşovului, cercetaţi de DNA pentru fapte de corupţie

Prefectul şi Primarul Braşovului, cercetaţi de DNA pentru fapte de corupţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prefectul Braşovului, Ion Gonţea, şi primarul municipiului, George Scripcaru (FOTO), sunt cercetaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru corupţie, fapte identificate în cadrul anchetei privindu-l pe fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Ionel Spătaru.

Primarul Braşovului, George Scripcaru, prefectul Ion Gonţea şi subprefectul Carol Ambrus au fost chemaţi, în 26 octombrie, la DNA, pentru a face declaraţii în dosarul în care fostul şef al OPC era cercetat pentru luare de mită.

În 4 noiembrie, fostul şef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Braşov Ionel Spătaru a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză că a primit de la administratorul unei firme 70.000 de euro pentru a revoca o decizie de închidere a activităţii unui agent economic.

În finalul rechizitoriului, procurorii DNA consemnează faptul că se disjung (separă) fapte ce ar fi fost comise de prefectul şi primarul Braşovului în legătură cu un aviz de funţionare.

Primarul Braşovului: Nu am fost anunţat despre nicio anchetă DNA

Primarul Braşovului, George Scripcaru, şi prefectul Ion Gonţea spun că nu ştiu nimic despre o anchetă a DNA în care ar fi cercetaţi pentru abuz în serviciu şi complicitare la luare de mită în dosarul în care este cercetat şi fostul şef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Braşov. "Nu cunosc. Nu ştiu nimic despre asta. Nu am fost anunţat despre nimic. Am fost la DNA doar când am fost chemat să dau declaraţii. Nu ştiu de unde apar eu în povestea asta, trebuie să clarificăm aceste aspecte", a declarat  primarul George Scripcaru, preşedinte al organizaţiei judeţene Braşov a PDL şi vicepreşedinte al PDL la nivel naţional.

La rîndul său, prefectul Ion Gonţea a spus că nici el nu ştie nimic şi că este surprins să afle că ar fi cercetat de DNA. "Lăsa-ţi-mă în pace. Nu ştiu nimic. Nu mă mai chinuiţi. Am fost la DNA doar atunci când am fost chemat şi mi s-au pus întrebări. Am răspuns atunci că nu am nicio legătură cu cazul respectiv. Altceva ce să vă mai zic? Am crezul că s-au lămurit lucrurile atunci. Nu ştiu ce mai vor procurorii să scoată", a spus Gonţea.

Citit 894 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.