Poliţia de Frontieră, reorganizată în cinci inspectorate teritoriale şi Garda de Coastă

Poliţia de Frontieră, reorganizată în cinci inspectorate teritoriale şi Garda de Coastă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cele 21 de inspectorate judeţene ale Poliţiei de Frontieră se transformă în cinci inspectorate teritoriale şi Garda de Coastă, 25 de funcţii de conducere şi 12 la sută din efective fiind reduse ca urmare a intrării în vigoare, începând de joi, a măsurilor de reorganizare.

Paza la frontiera cu Republica Moldova va fi asigurată de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, cea de la frontiera cu Bulgaria, de ITPF Giurgiu, la frontiera cu Serbia -ITPF Timişoara, la graniţa cu Ungaria - ITPF Oradea, iar la cea cu Ucraina - ITPF Sighetu Marmaţiei, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Paza la frontiera maritimă, Delta Dunării, Dunărea interioară şi frontiera de uscat cu Bulgaria va fi asigurată de Garda de Coastă."În cadrul inspectoratelor teritoriale şi a Gărzii de Coastă vor funcţiona servicii teritoriale P.F., sectoare P.F. şi grupuri de nave, toate fiind structuri operative menite a asigura un înalt nivel de supraveghere şi control a frontierei de stat, respectiv a preveni şi combate mult mai eficient migraţia ilegală şi infracţionalitatea transfrontalieră în zonele de competenţă", a precizat Poliţia de Frontieră.

Comisarul şef de poliţie Ştefan Alexa va fi în conducerea ITPF Iaşi, comisarul şef Marius Dan Popara va prelua şefia ITPF Giurgiu, chestorul Ioan Handra va asigura conducerea ITPF Timişoara, comisarul şef Iancu Nicolae va fi la şefia ITPF Oradea, iar comisarul Liviu Bute va conduce ITPF Sighetu Marmaţiei. Garda de Coastă va fi condusă de comisar şef Radu Dumitru.

"În perioada următoare, fiecare structură teritorială va face o analiză a posturilor existente, urmând să facă demersurile, în condiţiile legii şi a dispoziţiilor interne, de ocupare a acestora cu personalul avut la dispoziţie, printr-o evaluare profesională, în funcţie de specificul fiecarui post, precum şi opţiunea şi specializarea fiecărui lucrător", se mai arată în comunicatul IGPF.

În fiecare judeţ de la frontieră vor funcţiona Servicii teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, subordonate inspectoratelor teritoriale.

Acestea vor organiza şi desfăşura acţiuni - independent sau împreună cu organele de cooperare de pe raza judeţului - în scopul prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere.

De asemenea, Serviciile teritoriale ale PF vor desfăşura acţiuni informativ-operative, de investigare şi cercetare a infracţiunilor deosebit de grave, circumscrise migraţiei ilegale şi criminalităţii organizate transfrontaliere.

Totodată, la solicitarea sectoarelor de pe raza judeţului, Serviciile teritoriale ale PF vor desfăşura acţiuni de sprijin pe linia supravegherii şi controlului trecerii frontierei.

"Noua structură a Poliţiei de Frontieră va permite coordonarea unitară a activităţilor specifice derulate, asigurarea unui înalt nivel de supraveghere şi control la frontiera terestră, maritimă şi fluvială, combaterea migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de responsabilitate, precum şi respectarea regimului juridic al frontierei de stat", a precizat IGPF.

Citit 3447 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.