SEAP va fi oprit între 23 decembrie-5 ianuarie pentru modernizare software şi noi formulare standard

SEAP va fi oprit între 23 decembrie-5 ianuarie pentru modernizare software şi noi formulare standard
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sistemul Electronic de Achiziţii Publice va fi închis între 23 decembrie 2011-5 ianuarie 2012, pentru modernizarea software şi introducerea de noi formulare, interval în care autorităţile nu vor mai putea lansa proceduri de achiziţie publică şi vor fi publicate doar documentaţiile verificate.

Modernizarea Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) trebuia efectuată iniţial până la 15 octombrie de către administratorul sistemului, Centrul Naţional de Management pentru Societatea Informaţională, astfel încât procedurile de verificare a documentațiilor de achiziţii publice să fie simplificată, ultima actualizare a sistemului fiind realizată în urmă cu aproape zece ani, în 2002, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), Cristina Trăilă (FOTO).

În prezent, fişa de date nu este disponibilă în format electronic, documentaţiile de atribuire sunt urmărite manual de către operatorii ANRMAP, iar procesul de verificare trebuie reluat de la început dacă documentaţiile sunt respinse şi revizuite de autorităţile contractante.

Trăilă a apreciat că modernizarea SEAP va îmbunătăţi şi securitatea platformei electronice, care trebuie actualizată în raport cu noile cerinţe la nivel european.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Comunicaţiilor, costurile pentru modernizarea SEAP se ridică la aproximativ trei milioane lei.

Ca o regulă, SEAP va fi însă închis în viitor înainte atât pe perioada sărbătorilor de iarnă, cât şi a Paştelui, a mai precizat şeful ANRMAP.

Citit 1298 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.