Sile Cămătaru, eliberat din închisoare de către Tribunalul Bucureşti

Sile Cămătaru, eliberat din închisoare de către Tribunalul Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, condamnat la 13 ani de detenţie pentru infracţiuni cu violenţă, va fi eliberat din închisoare, ca urmare a deciziei de luni a Tribunalului Bucureşti, care a admis recursul acestuia.

Judecătoria Sectorului 4 i-a respins, în 24 noiembrie, cererea de liberare condiţionată în dosarul în care este condamnat la 13 ani de detenţie pentru săvârşirea de fapte cu violenţă, proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane.

În aprilie 2008, fraţii Vasile şi Ion Balint (Sile şi Nuţu Cămătaru), mama acestora, precum şi alte rude ale acestora au fost condamnaţi pentru sechestrare de persoane, înşelăciune şi proxenetism. Nuţu Cămătaru a fost condamnat definitiv, la începutul lunii martie 2009, la doi ani şi jumătate de închisoare pentru favorizarea infractorului, fiind achitat pentru complicitate la înşelăciunea lui Shaul Peleg, într-un caz amplu de crimă organizată privind fapte de proxenetism, sechestrre de persoane, şantaj, înşelăciune, cămătărie, recuperări de bani, încasări de taxe de protecţie. Sile Cămătaru a fost condamnat de instanţa supremă la 13 ani de detenţie.

În 28 mai 2010, Ion Balint a părăsit închisoarea.

În 3 mai 2004, Sile Cămătaru a fost arestat pentru mai multe tîlhării, sechestrare de persoane şi asociere cu alţi indivizi pentru comitere de infracţiuni. Potrivit procurorilor, în noaptea de 7 spre 8 septembrie 2003, Sile Cămătaru - împreună cu Silviu Dudiţă, zis Fluturică, Florin Grigore, zis Bulgaru, Ion Lungu, Adrian Panduru, Laurenţiu Roman şi Irina Elena Cerga, toţi făcînd parte dintr-un grup organizat - l-au deposedat pe Shaul Peleg de mai multe bunuri (bijuterii, ceas, medicamente, 13.000 de dolari, 20 de milioane de lei şi o geantă de piele de culoare maro cu ustensile speciale pentru determinarea calităţii pietrelor preţioase).

Citit 987 ori Ultima modificare Luni, 19 Decembrie 2011 13:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.