Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 comentarii

UPDATE - Suspendarea taxei pentru prima vânzare a maşinilor vechi reprezintă o decizie politică luată într-un "moment bun", a declarat, luni, ministrul Mediului, Laszlo Borbely.
El a răspuns astfel întrebat fiind de jurnalişti dacă se poate considera că această amânare la plata taxei de prima vânzare auto este rezultatul manifestărilor din stradă, în condiţiile în care mai mulţi protestari au cerut anularea taxei auto.
"Nu ştiu. Fiecare o să considere dacă este o victorie sau nu este. Este o decizie politică pe care ne-o asumăm", a spus Borbely.


Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a propus coaliţiei ca taxa auto de primă vânzare pentru maşinile înmatriculate înainte de ianuarie 2007 să fie suspendată pentru circa un an, interval în care să fie achitată doar taxa de poluare auto, redusă cu 25 la sută, au declarat agenţiei Mediafax surse oficiale.
Propunerea a fost avansată în şedinţa de luni a coaliţiei şi ar urma să fie introdusă prin ordonanţă de urgenţă.
"Ministrul a cerut reanalizarea Legii privind taxa auto şi amânarea cu aproximativ un an, până la 1 ianuarie 2013, a articolului care impune plata taxei de prima vânzare pentru maşinile înregistrate înainte de 1 ianuarie 2007. Motivul invocat a fost că, deşi noua taxă a fost anunţată cu mai multe luni în urmă, proprietarii de maşini vechi nu au înţeles complet sistemul şi nu au avut, astfel, timp suficient să îşi vândă autovehiculele. Un alt argument a fost acela că foarte multe persoane vor să vândă maşinile vechi, însă taxa pe care trebuie să o achite cumpărătorul depăşeşte de multe ori valoarea autovehiculului", au afirmat sursele citate.
Propunerea a fost prezentată coaliţiei în contextul în care una dintre revendicările formulate în timpul protestelor organizate în ultimele zile în Bucureşti şi alte oraşe ale ţării vizează eliminarea taxei auto.
Taxa de primă vânzare pentru maşinile vechi a fost introdusă la cerinţa Comisiei Europene.

 

Citit 1239 ori Ultima modificare Luni, 23 Ianuarie 2012 13:21

2 comentarii

 • postat de Ciprian Luni, 23 Ianuarie 2012 22:39 Link la comentariu
  0
  0

  Putem sa facem si ceva banere cu lozinci despre carburanti ?!

  Raportează
 • postat de E de bine,ce nu fac ei pentru a ,,suge mai departe! Luni, 23 Ianuarie 2012 13:34 Link la comentariu
  0
  0

  Ei uite că și strada poate face politică,băieții de la guvernare aruncând firimituri pentru viitorii votanți de la viitoarele alegeri.Deci se poate,au bani dar vor stabilitate pentru ei,pentru averile făcute prin furăciune.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.