UPDATE Mai mulţi liberali şi-au anunţat intenţia de a demisiona din Parlament

UPDATE Mai mulţi liberali şi-au anunţat intenţia de a demisiona din Parlament
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

UPDATE - Mai mulţi parlamentari liberali i-au transmis preşedintelui PNL, Crin Antonescu, disponibilitatea de a demisiona din Parlament, au declarat, pentru Mediafax surse liberale, decizia urmând să fie discutată la nivelul USL.

Printre cei care şi-au arătat disponibilitatea de a demisiona se numără şi senatorul Mircea Diaconu, potrivit surselor.

Discuţiile care au loc la această oră în grupurile reunite ale PNL privesc aspectele tehnice ale unei eventuale demisii în bloc a tuturor parlamentarilor USL, au declarat sursele.

Acestea au precizat că un astfel de gest ar conduce la situaţia în care PSD şi PNL ar deveni partide neparlamentare, ceea ce ar însemna că aceste formaţiuni nu vor mai avea observatori la alegeri.


Deputatul PNL Ludovic Orban a anunţat, luni, conducerea PNL, că a decis ca, începând cu 1 februarie, să demisioneze din funcţia de deputat, au declarat, pentru Mediafax, surse liberale.

Surse liberale au precizat că Orban i-a spus lui Crin Antonescu, în cadrul reuniunii grupurilor parlametare ale PNL care are loc la Parlament luni seară, că îi pune la dispoziţie demisia sa în alb şi că aşteaptă ca şi alţi colegi liberali să facă acelaşi lucru.

Orban a explicat, potrivit surselor, că face acest gest pentru că nu mai doreşte să legitimeze prin prezenţa sa în legislativ acţiunile nedemocratice ale actualei puteri. Potrivit surselor, gestului lui Orban nu ar fi singular.

Sursele au menţionat că indiferent care va fi decizia partidului, decizia lui Orban de a demisiona din 1 februarie este irevocabilă.

Parlamentarii liberali discută la ora transmiterii acestei ştiri paşi de urmat în actualul context social şi politic.

Citit 1022 ori Ultima modificare Luni, 23 Ianuarie 2012 19:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.