Crin Antonescu cere alegeri anticipate prezidenţiale şi parlamentare

Crin Antonescu cere alegeri anticipate prezidenţiale şi parlamentare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la şedinţa comună a celor două Camere reunite în sesiune extraordinară, că România are nevoie de alegeri anticipate prezidenţiale şi parlamentare în cel mai scurt timp.

"România are nevoie de soluţia radicală - alegeri anticipate prezidenţiale şi parlamentare în cel mai scurt timp. Nu e o chestiune de proceduri, ci de voinţă politică, de evaluare a situaţiei, căreia trebuie să-i daţi un răspuns. Deci, domnule prim-ministru, dincolo de bunele dumneavoastră intenţii, noi propunem această soluţie: vrem să ştim răspunsul dumneavoastră. Cei din stradă contează? Da sau nu? Facem sau nu alegeri anticipate?", a spus Antonescu.

"Cu sau fără verdictul dumneavoastră, trebuie să se ştie limpede: noi, fără anticipate, împreună cu dumneavoastră nu vom mai fi niciodată. Cu strada, da", a continuat Antonescu, într-un discurs pe parcursul căruia aproape a strigat, având permanent un ton ridicat.

Antonescu a spus că revendicările protestatarilor din stradă, care strigă "Jos Băsescu!", "Jos Guvernul!" şi "Anticipate!" reprezintă "copleşitoarea" majoritate a cetăţenilor.

Antonescu a adăugat că opoziţia propune ca soluţie la "enorma nemulţumire publică din România" demisia preşedintelui României, a Guvernului şi a Parlamentului.

"Vă cerem soluţia - singura democratică - a demisiei preşedintelui României Traian Băsescu, a demisiei Guvernului României Emil Boc, a demisiei Parlamentului României, noi fiind primii care suntem gata să ne înaintăm demisia", a spus Antonescu.

El a spus că numai românii pot spune ce anume din clasa politică le place sau nu le place, la alegerile antipate.

"Numai românii pot spune în democraţie care sunt autorităţile pe care le recunosc drept reprezentative. Noi spunem că singurul răspuns politic, democratic şi moral la nemuţumirile acestor oameni e să ne depunem toţi mandatele şi să le dăm şansa acum, direct, democratic, să facă ei curăţenie dacă asta vor în clasa politică şi autorităţile româneşti. Ei, nu dumneavoastră", a spus Antonescu.

Citit 817 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.