Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
1 comentariu

 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că este "extrem de convins" că actuala criză economică din Europa nu va dispărea în următoarele 12 luni şi că dificultăţile vor continua pe "termen mediu şi lung".
"Suntem extrem de convinşi că această criză nu va dispărea în următoarele 12 luni, este o perioadă de dificultăţi pe termen mediu şi lung", a afirmat preşedintele Băsescu, la începutul întrevederii de la Palatul Cotroceni cu Philippe Le Houérou, vicepreşedinte al Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală.
De asemenea, Băsescu a arătat că România este una dintre ţările care nu susţin în prezent ideea abandonării măsurilor de austeritate pentru a relansa economia şi a asigura creşterea.
"Este cea mai mare greşeală care poate fi făcută în prezent. În termeni reali, trebuie să păstrăm stabilitatea macroeconomică, iar bazat pe aceasta să generăm creştere economică, şi nu viceversa. (...) Această poveste cu stoparea austerităţii, stoparea concentrării pe stabilitatea macroeconomică, haideţi să facem creştere economică, să punem banii în piaţă poate fi cea mai mare greşeală, care va face Europa să explodeze în următorii ani. Trebuie să avem grijă de ambele, atât stabilitate, cât şi creştere. Cheia este stabilitatea macroeconomică. Iar noi am avut experienţa din 2007-2008 când am crescut neglijând stabilitatea macroeconomică", a spus preşedintele.
La rândul său, oficialul Băncii Mondiale a arătat că actuala criză economică din Europa determină dificultăţi în întreaga regiune, însă eforturile României de stabilizare macroeconomică au fost recunoscute, iar reformele trebuie continuate pentru a asigura "stabilitatea pe termen lung".

Citit 707 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.