UPDATE - Adrian Năstase a încercat să se sinucidă! Vineri va fi citit "un fel de testament public"
Foto: jurnalul.ro

UPDATE - Adrian Năstase a încercat să se sinucidă! Vineri va fi citit "un fel de testament public"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE ORA 18.00 - Fiul cel mare al fostului premier Adrian Năstase, Andrei Năstase, anunţă că vineri va citi la Spitalul Floreasca scrisoarea lăsată de tatăl său, despre care spune că este "un fel de testament public". "Voi citi mâine, de ziua tatălui meu, la spitalul unde este internat, scrisoarea lăsată de dânsul....«un fel de testament public»... Doresc să mi se alăture toţi cei care, trecând peste raţiuni politice, pot asculta testamentul celui care, pentru mine, este, înainte, tatăl şi nu politicianul Adrian Năstase. Cred că tata are acum, mai mult ca niciodată, nevoia să ştie că nu este singur. Să simtă de această zi a lui când, cu ajutorul lui Dumnezeu, va putea implini 62 de ani de viaţă că încă sunt oameni care-l privesc ca noi...", scrie Andrei Năstase pe Facebook.


UPDATE ORA 16.00 - Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, joi, că Adrian Năstase a cedat, fiind "bombardat" de toate instituţiile şi a mărturisit că nu se aştepta la gestul pe care acesta l-a făcut, însă o eventuală graţiere din partea preşedintelui Traian Băsescu ar fi, în opinia sa, "culmea cinismului".

Mitrea a susţinut că Năstase este recunoscut de toată lumea drept cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut România, iar acum este în spital pentru că a încercat să se sinucidă în urma unei decizii exagerate.

Despre o eventuală graţiere a lui Adrian Năstase, Mitrea a spus: "Nu pot să mă pun în locul lui Traian Băsescu, nu vreau să spun ceea ce gândesc şi încerc să nu spun ceea ce gândesc. Vom vedea cum vor evolua lucrurile din punct de vedere legal, al căilor legale de atac. Nu ştiu dacă Traian Băsescu are în cap ideea să îl graţieze după ce l-a fugărit şase ani. Ar fi chiar culmea cinismului, dar, sigur, orice este posibil la Traian Băsescu". 


UPDATE ORA 13.20 - Adrian Năstase se află sub tratament şi consiliere psihiatrică la Spitalul Floreasca din Capitală şi prezintă risc de infarct, a declarat, joi, medicul Şerban Brădişteanu, şeful echipei care l-a operat pe fostul premier, potrivit căruia pacientul este sub supravegherea Poliţiei.


UPDATE ORA 11.30 - Operaţia fostului premier Adrian Năstase - efectuată în Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca din Capitală, pentru îndepărtarea ţesuturilor distruse pe traseul glonţului - s-a încheiat în jurul orei 11.00, după circa 60 de minute, au precizat, pentru Mediafax, surse medicale. Năstase a fost operat sub microscop, deoarece a fost vorba despre o intervenţie chirurgicală de mare fineţe, potrivit aceloraşi surse.

La aceeaşi operaţie, au fost făcute şi intervenţii de chirurgie plastică şi reparatorie, acolo unde a fost cazul, au mai spus sursele citate.

Intervenţiile de chirurgie vasculară au fost efectuate de medicul Şerban Brădişteanu, iar cele de chirurgie plastică şi reparatorie, de Ioan Lascăr. În sala de operaţie s-a aflat însă o întreagă echipă medicală pluridisciplinară.


UPDATE ORA 10.50 - Potrivit celor de la Antena 3 TV, anchetatorii susţin că în casa fostului premier a fost găsit un bilet de adio redactat de către Adrian Năstase. Tot Antena 3 anunţă că înainte de a se împuşca, Adrian Năstase i-ar fi spus poliţistului care îl însoţea: "Îmi pare rău că trebuie să asistaţi la aşa ceva".

La această oră, Năstase se află în operaţie la Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca din Capitală. 


UPDATE ORA 09.20 - Preşedintele Traian Băsescu a telefonat miercuri noapte la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, pentru a afla care este starea de sănătate a lui Adrian Năstase, după ce acesta a fost internat de urgenţă la Floreasca, în urma tentativei de sinucidere, au declarat surse oficiale. Altfel, de starea lui Năstase s-au arătat interesaţi mai mulţi colegi ai acestuia din PSD, printre care Victor Ponta, Ecaterina Andronescu, Marian Vanghelie şi Dan Şova, aceştia vizitându-l la spital pe fostul premier.


UPDATE ORA 09.15 - Adrian Năstase are patru plăgi în urma tentativei de sinucidere de miercuri seară, iar operaţia la care urmează să fie supus va presupune, în primul rând, îndepărtarea ţesuturilor distruse pe traseul glonţului, au declarat, pentru Mediafax, surse medicale.

"La aceeaşi operaţie, vor fi făcute şi intervenţii de chirurgie plastică şi reparatorie, acolo unde va fi cazul", au mai spus sursele citate.

Potrivit aceloraşi surse, glonţul cu care fostul premier a vrut să se sinucidă a intrat în corpul acestuia prin partea stângă, zona muşchiului sternocleidomastoidian, a trecut pe lângă cartilagiul tiroidian, apoi a ricoşat sub claviculă şi a ieşit prin dreapta, prin muşchiul deltoid.


UPDATE ORA 00.10 - O ambulanţă a ajuns, miercuri noapte, la locuinţa lui Adrian Năstase din Strada Zambaccian, paramedicii întrând în grabă în garajul imobilului, unde anterior intrase şi maşina Poliţiei.  Conform posturilor de televiziune, fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, provocându-şi o rană în zona gâtului cu un pistol.

Adrian Năstase le-a cerut permisiunea poliţiştilor să îşi ia nişte cărţi din biroul său. Fostul premier a profitat de moment şi ar fi încercat să se sinucidă cu un pistol. Unul dintre poliţişti a încercat să îl oprească, dar fostul premier s-a rănit în zona gâtului.


Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD, informează Mediafax.

Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis în parte recursurile făcute de Adrian Năstase şi ceilalţi inculpaţi din dosarul "Trofeul calităţii".

Astfel, instanţa a casat senţina din ianuarie prin care Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare şi, în rejudecare, a schimbat încadrarea juridică a faptei de care este acuzat.

Pentru noua infracţiune reţinută în cazul lui Năstase, judecătorii au hotărât ca fostul premier să fie condamnat tot la doi ani de închisoare cu executare. Decizia în dosarul Trofeul Calităţii este definitivă şi urmează să fie pusă în executare.

În 30 ianuarie 2012, fostul premier Adrian Năstase fusese condamnat la doi ani de închisoare cu executare, de către un complet de trei judecători al instanţei supreme, în dosarul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

În acelaşi dosar, Irina Paula Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost condamnată la şase de închisoare şi cinci ani de interzicere a unor drepturi, pedeapsă la care i s-a aplicat un spor de un an.

Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct la ISC, Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL şi soţii Marian Ioana şi Bogdan Popovici au primit fiecare câte şase ani de detenţie, la care s-a aplicat un spor de un an.

 

Citit 3125 ori Ultima modificare Joi, 21 Iunie 2012 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.