Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
3 comentarii

Camera Deputaţilor (for decizional) a adoptat, marţi, proiectul de lege care prevede ca ziua de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, să fie declarată zi liberă, sărbătoare a creştinării poporului român.
Proiectul de lege iniţiat de PDL şi agreat de toate grupurile parlamentare a fost adoptat cu 236 de voturi "pentru", două "împotrivă" şi 10 abţineri.
"S-a spus că avem foarte multe zile libere în România. E adevărat. Cei din mediul de afaceri pot acorda o zi liberă, pe data de 30 noiembrie, iar în cazul în care nu va fi posibil se poate da zi liberă şi în altă zi, astfel încât să nu fie perturbate activităţile productive sau comerciale. Prin acest act normativ respectăm ceea ce trebuie respectat", a precizat deputatul PDL Petru Călian la dezbaterile generale asupra proiectului de lege.
Deputatul PSD Marian Neacşu a subliniat, la rândul său, că acest proiect s-a bucurat de susţinerea tuturor grupurilor parlamentare.
"Miza nu o constituie acea zi liberă, ci faptul că Sfântul Andrei este ocrotitorul României, iar această zi era normal să fie celebrată într-un mod în care să corespundă simţirii poporului român şi, nu în ultimă instanţă, faptului că într-un fel sau altul fiecare dintre noi simţim răspunderea morală, spirituală a unui atare eveniment", a explicat Neacşu.

 

Citit 1090 ori Ultima modificare Marți, 26 Iunie 2012 14:12

3 comentarii

 • postat de Liviana Marți, 03 Iulie 2012 12:42 Link la comentariu
  0
  0

  @ Galatean Hai sa fim seriosi. Ar fi valabil ce spui dumneata daca romanul ar da pe-afara de atata munca! Bine ar fi daca progresul si civilizatia ar depinde de ziua aceea de lucru in plus sau in minus. Asa... e o zi libera ca oricare alta, iar noi tot un urma cu cel putin 50 de ani ramanem.

  Raportează
 • postat de Galatean Miercuri, 27 Iunie 2012 08:13 Link la comentariu
  0
  0

  Arde-o nene ! Putin cate putin si ajungem la 365 de libere pe an !!! Ce ne mai trebuie munca ?! Ce ne mai trebuie bani, progres, dezvoltare, civilizatie, etc ?!? Vom trai ca babuinii....si asa nu suntem departe !!! Interesant e ca tot de la pdl-isti a plecat ideea !

  Raportează
 • postat de luca Marți, 26 Iunie 2012 18:09 Link la comentariu
  0
  0

  Ozi libera in plus mai putini bani in buzunarele noastre. in alte tari aceste zile libere sunt platite. nu va mai bucurati degeaba!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.