Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
3 comentarii

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, în şedinţa de vineri, că premierul Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat, fiind propusă Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor. Decizia Consiliului a fost luată prin votul celor 13 membri prezenţi din totalul de 21, scrie Mediafax.

În urma acestei decizii, CNATDCU a trimis Ministerului Educaţiei propunerea de retragere a titlului de doctor al lui Ponta. Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, care a emis joi un ordin de reorganizare a CNATDCU, susţine că acest for nu are competenţă să ia decizii în acest sens. Totodată, Pop afirmă că de problemele de plagiat se ocupă Consiliul Naţional de Etică, acesta fiind singurul care poate rezolva problema posibilului plagiat al premierului.

Consiliul Naţional de Etică (CNE) - care, la 21 iunie, preciza, că nu a primit nicio sesizare privind un eventual plagiat pe numele Victor Ponta - este un organism consultativ, fără personalitate juridică, funcţionând pe lângă Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS).

Premierul Victor Ponta este acuzat de plagiat, conform revistei Nature, care susţine că a accesat documente prezentate de o persoană anonimă indicând faptul că mai mult de jumătate din teza sa de doctorat privind Curtea Penală Internaţională ar conţine texte copiate.

Într-un interviu acordat publicaţiei "El Pais", şeful Guvernului este citat spunând că îşi va asuma responsabilitatea în cazul în care se va dovedi că teza sa de doctorat este un plagiat şi cu siguranţă se "va retrage" şi răspunde afirmativ la întrebarea dacă va demisiona în acest caz. 

Citit 842 ori Ultima modificare Vineri, 29 Iunie 2012 17:36

3 comentarii

 • postat de Ion Cetateanu Sâmbătă, 30 Iunie 2012 06:40 Link la comentariu
  0
  0

  ATENTIE ! Nu mai publicati asemenea stire si cu ce titlu..... Vreti sa va inchida ziarul ? Nu observati ca tot ce nu este pe placul actualei puteri este desfiintat ,transferat ,blamat s.a.m.d . Maine ,poimaine se scoat din dictionar cuvintele :plagiat ,demisie ,democratie .....Urmeaza presedintele si presedintia . Se continua punerea in practica a zicerii bosevicilor si mai recent a comunistilor si emanatilor : " cine nu este cu noi este impotriva noastra." si pac ii dam la cap.....mai draga tovarase. Unii carcotosi m-ar contrazice si mi-ar spune ca inainte lui Lenin vorbele astea le-au spus si Cezar si Hristos. Eu raman la varianta ca le-a spus Vladimir Ulianov-Lenin ,sunt mai credibile ca doar sunt PLAGIAT si se poanta.

  Raportează
 • postat de gălățeanu Sâmbătă, 30 Iunie 2012 06:31 Link la comentariu
  0
  0

  Traian Băsescu a mințit de atât de multe ori încât, și dacă spune adevărul, nu-l mai crezi.

  Raportează
 • postat de alfar Vineri, 29 Iunie 2012 21:11 Link la comentariu
  0
  0

  ha.ha,ha. e un plagiat. noi sintem "destepti", stiam inainte adevarul si avind puterea am rezolvat. simplu, nesimtiri de partid si putere. tot sub 2,5 m de pamint ajungeti cei ce pentru niste functii si beneficii nu mai stiti ce e aia bunul simt si dreptatea. bai, nu aveti vieti in plus sa va folositi beneficiile furate de la oamenii de rind, tot o sa va manince si pe voi viermii, chiar daca acum cu puterea nesimtita in miini nu credeti. asta e.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.