Peste 70 la sută dintre români sunt de acord cu demiterea preşedintelui Traian Băsescu

Peste 70 la sută dintre români sunt de acord cu demiterea preşedintelui Traian Băsescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 70 la sută dintre români vor vota pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu la referendumul din 29 iulie, potrivit unui sondaj realizat de Operations Research, la cererea postului Realitatea TV. În ceea ce priveşte prezenţa la referendum, 52 la sută dintre cei chestionaţi au spus că vor să meargă la vot.

Soarta lui Traian Băsescu se decide în această duminică când românii sunt aşteptaţi să se exprime prin vot pentru demiterea sau păstrarea sa în funcţia de preşedinte. Pentru ca referendumul să fie valabil este obligatoriu ca la urne să se prezinte 50 la sută plus unu din populaţia cu drept de vot. Potrivit unui sondaj realizat în perioada 23-25 iulie, pe un eşantion de 1.150 de persoane, 52 la sută dintre respondenţi au declarat că se vor prezenta la vot.

Oamenii din mediul rural sunt ceva mai interesaţi de acest referendum, 53 la sută dintre aceştia declarându-şi intenţia de a merge la vot, în timp ce în mediul urban procentul este de aproximativ 52 la sută.

În privinţa intenţiei de vot, 72,08 la sută au precizat că vor da curs demersului iniţiat de USL şi vor vota pentru demiterea lui Traian Băsescu. Doar 27,92 la sută dintre români sunt împotriva înlăturării preşedintelui din funcţie.

Citit 880 ori Ultima modificare Joi, 26 Iulie 2012 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.