Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Consiliul de Administraţie al TVR a adoptat, marţi, Programul de redresare economică a televiziunii publice, care prevede şi modificarea organigramei Televiziunii Române şi reducerea personalului la 2.340, fapt care implică concedierea a aproape 980 de angajaţi.

Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune, a declarat că, în şedinţa de marţi, Consiliul de Administraţie a adoptat, cu 10 voturi din 13, Programul de redresare economică a televiziunii publice.
"Documentul va fi înaintat către Ministerul de Finanţe, pentru ca Ministerul de Finanţe să producă un memorandum care va fi introdus pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului de sâmbătă (1 septembrie, n.r.), memorandum al cărui conţinut reprezintă eşalonarea datoriilor la stat ale SRTv pe şapte ani. Aceasta este o condiţie esenţială pentru implementarea planului de restructurare din TVR, care cuprinde, printre altele, modificări de organigramă, de grilă, restrângerea drastică a activităţii Televiziunii Române, fără să impieteze însă asupra calităţii programelor. Iar o măsură obligatorie care trebuie luată este reducerea personalului din TVR la 2.340 de angajaţi, potrivit noii organigrame", a declarat Claudiu Săftoiu.
El a precizat că acest lucru înseamnă "declanşarea procesului de concediere colectivă", potrivit Contractului Colectiv de Muncă aprobat la nivelul Societăţii Române de Televiziune.
Totodată, Săftoiu a spus că, în urma procesului de restructurare, urmează să fie concediaţi aproximativ 980 de angajaţi ai TVR.

 

Citit 642 ori Ultima modificare Marți, 28 August 2012 16:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.