Durata procedurilor privind portarea numerelor de telefon s-a redus la trei zile

Durata procedurilor privind portarea numerelor de telefon s-a redus la trei zile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Durata maximă a procedurilor administrative aferente portării unui număr de telefon s-a redus, de luni, de la 10 la 3 zile lucrătoare, a anunţat Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Portabilitatea numerelor permite utilizatorilor de servicii de telefonie să păstreze numărul de telefon atunci când schimbă furnizorul. Portarea se face doar în cadrul aceleaşi categorii (fix-fix, mobil-mobil).
"Decizia ANCOM privind modificarea condiţiilor tehnice şi comerciale de portare a numerelor de telefon a intrat în vigoare la 2 septembrie. Începând cu această dată, termenul de activare a unui număr portat va fi de maxim o zi lucrătoare, aşa cum prevăd normele europene, iar durata maximă a procedurilor administrative aferente portării se reduce de la 10 la 3 zile lucrătoare", se arată într-un comunicat al autorităţii.
Serviciul de portabilitate este disponibil în România din octombrie 2008.
De la lansare şi până la 31 iulie au fost portate 813.582 numere de telefon, dintre care 553.154 numere de telefonie mobilă şi 260.428 numere de telefonie fixă.

Citit 718 ori Ultima modificare Luni, 03 Septembrie 2012 19:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.