Cod galben de furtună în aproape toată ţara, de luni după amiază până marţi dimineaţă

Cod galben de furtună în aproape toată ţara, de luni după amiază până marţi dimineaţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproape toate judeţele ţării, cu excepţia Bucureştiului şi a 11 judeţe din est şi sud, vor fi de luni, ora 16.00, până marţi, la ora 9.00, sub avertizare cod galben de furtună, potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

"Din după-amiaza zilei de luni 10 iunie, până în dimineaţa zilei de marţi 11 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Oltenia, nordul Moldovei şi al Munteniei, precum şi în zona de munte", arată Administraţia Naţională de Meteorologie în textul avertizării cod galben.

Potrivit meteorologilor, în regiunile avertizate cu cod galben se vor semnala averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 - 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 - 60 de litri pe metru pătat.

Avertizarea a fost emisă pentru aproape toate judeţele ţării, cu excepţia Bucureştiului şi a judeţelor Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vaslui şi Iaşi.

Manifestări ale instabilităţii atmosferice vor fi în cursul nopţii şi în sudul şi centrul Munteniei, dar şi al Moldovei, inclusiv în zona Bucureştiului, însă la cote mai reduse, a precizat ANM.

Citit 658 ori Ultima modificare Luni, 10 Iunie 2013 10:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.