Tragedia din Ungaria: 11 răniţi au fost aduşi în România. Celelalte şapte victime sunt în stare critică
Foto: Foto: atv.hu

Tragedia din Ungaria: 11 răniţi au fost aduşi în România. Celelalte şapte victime sunt în stare critică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei 11 răniţi implicaţi, vineri, în accidentul din Ungaria care au fost aduşi în ţară sunt conştienţi, în timp ce ceilalţi şapte, care au rămas internaţi în patru spitale din Ungaria, sunt la terapie intensivă, intubaţi, ventilaţi şi în stare critică, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

11 persoane rănite în accidentul din Ungaria au putut fi aduşi în ţară vineri noaptea, cu un avion militar, au fost preluaţi de la Baza 90 Otopeni de echipaje SMURD fiind transportaţi la spitalele Floreasca (patru), Universitar (patru) şi Bagdasar-Arseni (trei). Patru autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, încadrate cu echipaje de prim-ajutor calificat, formate din pompieri SMURD, aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealu Spirii" al Municipiului Bucureşti i-au preluat pe răniţi.

Secretarul de stat Raed Arafat, care a mers, vineri, la Budapesta cu avionul militar Spartan pentru evaluarea situaţiei şi eventualul transfer de pacienţi, a declarat că cei 11 răniţi nu au răni foarte grave, unii suferind fracturi care le-au fost deja operate în Ungaria. Arafat le-a declarat jurnaliştilor că ceilalţi şapte români răniţi în accident se află în trei spitale din Budapesta şi unul din provincie, fiind la terapie intensivă, intubaţi, ventilaţi şi în stare critică. Decizia aducerii în ţară se va lua pentru fiecare dintre aceşti pacienţi individual.

Citit 1134 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 August 2013 14:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.