Reacţiile preşedintelui Băsescu după protestele de duminică împotriva exploatării de la Roşia Montană
Foto: Foto: Vlad Petri

Reacţiile preşedintelui Băsescu după protestele de duminică împotriva exploatării de la Roşia Montană
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că este în continuare un susţinător al mineritului, că promovarea prin lege a exploatării de la Roşia Montană este o dovadă de "laşitate" a Guvernului şi că el nu exclude opţiunea de a convoca un referendum pe acest subiect simultan cu europarlamentarele.

Traian Băsescu a precizat, de asemenea, că aprobarea proiectului exploatării de la Roşia Montană se putea face prin Hotărâre de Guvern. El a adăugat că promovarea acestuia prin lege care să fie adoptată de Parlament este încă o dovadă de "laşitate" a actualului Guvern. Preşedintele a mai spus că trebuie deschis un dialog cu societatea pe tema proiectului exploatării de la Roşia Montană, iar el nu exclude posibilitatea de a convoca un referendum naţional pe această temă, simultan cu alegerile pentru Parlamentul European din 2014.

"Ponta, câţi bani ai luat ca să semnezi pentru proiect?"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că, aşa cum Victor Ponta îl întreba pe el câţi bani a luat pentru proiectul de la Roşia Montană, deşi nu era semnat nimic, acum îl întreabă şi el: "Ponta, câţi bani ai luat ca să semnezi pentru proiect?".

"Vă aduceţi aminte cum ţipa Victor Ponta din opoziţie câţi bani a luat Băsescu pentru semnarea proiectului de la Roşia Montană şi nici nu semnasem nimic, acum îl întreb eu: Ponta câţi bani ai luat să semnezi pentru Roşia Montană?", a afirmat şeful statului într-un interviu la "Adevărul".

Proteste în toată ţara

Duminică, în mai multe oraşe din România, printre care şi în Galaţi, cetăţenii care se opun exploatării de la Roşia Montană au organizat marşuri de protest. Cei mai mulţi participanţi i-a avut marşul din Bucureşti, unde s-au adunat peste 1000 de persoane. Atât duminică seara, cât şi luni dimineaţa, participanţii la aceste marşuri au umplut reţelele de socializare cu întrebarea "De ce nu au transmis televiziunile nimic?".

Citit 1171 ori Ultima modificare Luni, 02 Septembrie 2013 11:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.