VIDEO/ SURPARE MASIVĂ de teren deasupra unei mine. Mega-gaura a ÎNGHIŢIT o gospodărie

VIDEO/ SURPARE MASIVĂ de teren deasupra unei mine. Mega-gaura a ÎNGHIŢIT o gospodărie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O surpare masivă de teren s-a produs în zona exploatării miniere din Lupeni, ducând la formarea unei gropi de câţiva metri adâncime în gospodăria unei familii, unde au căzut copaci din livadă şi bucătăria de vară, iar autorităţile spun că aşteaptă ca terenul să se stabilizeze pentru a găsi soluţii.

Conducerea Primăriei Lupeni spune însă că aşteaptă ca reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara să stabilească dacă terenul le aparţine sau este proprietatea persoanei care locuieşte acolo.

"E felia lor (a celor de la CEH - n.r.). Acolo e felia între câmpul exploatării miniere Lupeni (Mina Lupeni - n.r.) şi câmpul exploatării miniere Paroşeni. Acum să vedem ce se întâmplă. Săptămâna viitoare vin toţi experţii şi se uită", a declarat corespondentului MEDIAFAX viceprimarul municipiului Lupeni, Cornel Lungan. În subteranul zonei în care a avut loc surparea există galerii care aparţin Minei Lupeni, terenul de la suprafaţă, pe care sunt construite case, fiind expropriat, în urmă cu mai mulţi ani, dar nu în totalitate.

Reprezentanţii Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara spun că surparea a apărut într-un perimetru care aparţine Minei Lupeni - adică în subteranul zonei sunt galerii, dar nu se ştie dacă terenul, la suprafaţă, a fost expropriat. "Studiem decretele de expropriere să vedem care este situaţia terenului. La prima vedere, se pare că este al omului, dar mai căutăm (...) Am luat legătura cu omul şi vom pregăti un material pentru Consiliul de Administraţie, să-i dăm bani omului", a declarat Gabriel Petrescu, directorul Diviziei Miniere.

Citeşte şi: GALERIE FOTO & VIDEO/ Mega-găurile din lume: Cum s-au format şi ce legătură au cu cutremurele de la Galaţi

Citit 2342 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Mai 2014 11:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.