Peste O TONĂ de produs PETROLIER, descoperit într-o epavă aflată de 15 ani PE FUNDUL Dunării

Peste O TONĂ de produs PETROLIER, descoperit într-o epavă aflată de 15 ani PE FUNDUL Dunării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Angajaţi ai Apelor Române intervin, miercuri, pentru golirea unui rezervor încărcat cu peste o tonă de produs petrolier dintr-o epavă care se află, de peste 15 ani, pe fundul Dunării, în Portul Orşova, şi care a fost descoperită de hoţii de fier vechi, în zonă existând pericol de poluare a fluviului

Hoţii de fier vechi au descoperit epava miercuri dimineaţă, după ce au fost pornite deversoarele la Barajul Porţile de Fier, pentru ca nivelul Dunării să scadă la Orşova, astfel încât să fie preluat volumul de apă care se aşteaptă pe fluviu.

Potrivit directorului Căpităniei Drobeta Turnu Severin, Mihai Ghiba, hoţii au descoperit combustibilul din rezervorul epavei după ce au lovit cu diverse unelte ca să valorifice fierul.

"Este o epavă care are peste 40 de ani. În 1999 s-a rupt din cauza vechimii. Ultimul proprietar somat a fost Sindicatul Liber Mehedinţi. A fost o navă a lor preluată pentru cazări. Nava este una veche, cu rămăşiţe de reziduuri în tancul de combustibil, de păcurină. În această perioadă, căutătorii de metale au umblat acolo cu dalta, cu ciocanul, cu târnăcopul, cu răngi şi au decupat o parte din tancul etanş",a declarat Ghiba.

În cursul zilei de miercuri, în Portul Orşova au fost solicitaţi să intervină reprezentanţi ai Sistemelor de Gospodărire a Apelor Române (SGA) Mehedinţi şi Caraş Severin, ai Gărzii de Mediu şi pompieri care au început operaţiunea de golire a produsului petrolier, descoperit în rezervorul epavei.

Totodată, reprezentanţii SGA Mehedinţi şi Caraş Severin acţionează cu produse biodegradabile pentru eliminarea riscului ca fluviul să fie poluat în urma eventualelor scurgeri.

Citit 1466 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Mai 2014 16:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.