Românii din stradă au CÂȘTIGAT o bătălie. LEGEA GRAȚIERII, întoarsă la Comisia Juridică

Românii din stradă au CÂȘTIGAT o bătălie. LEGEA GRAȚIERII, întoarsă la Comisia Juridică
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

reşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că legea graţierii revine la Comisia Juridică din Senat, din cauza amendamentelor adoptate de parlamentarii jurişti. "Am făcut propunerea pentru adăugarea pe ordinea de zi a proiectului de lege a graţierii, având în vedere că la Comisia juridică s-a întocmit raportul. Punctul de vedere pe care l-am exprimat, al coaliţiei PSD-ALDE, este că vom cere în plen retrimiterea proiectului la comisie, pentru ca proiectul să fie adoptat în forma avansată de Guvern. E forma pe care o susţinem şi dorim ca, din această perspectivă, lucrurile să fie extrem de clare, mai ales după turbulenţele care au avut loc săptămâna trecută", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, după şedinţa Biroului Permanent al Senatului.

Liviu Dragnea dă vina pe Şerban Nicolae

Întrebat dacă Şerban Nicolae, preşedintele Comisiei juridice din Senat, precum şi ceilalţi senatori PSD care au votat amendamentul privind graţierea faptelor de corupţie, trebuie sancţionaţi, Dragnea a răspuns ironic: "Nu, o să primească fiecare câte un premiu pentru că au promovat din nou PSD". Mai mult, liderul social democraţilor a anunţat deja că a convocat comitetul executiv al partidului, pentru miercuri, şi că va pune în discuţie sancţionarea lui Şerban Nicolae. "Dacă nu mai am autoritate în partid, mă las şi mă apuc de pescuit profesionist", a explicat Dragnea. În ceea ce priveşte schimbarea lui Eugen Nicolicea şi Şerban Nicolae din Comisia Juridică a Senatului, Liviu Dragnea a spus doar că nu contează numai abilităţile profesionale. "Aici nu e vorba de calitatea unui jurist sau nu, aici e vorba de abordare şi de caracter", a conchis acesta.

Legea ar putea fi adoptată tacit

"Există posibilitatea ca raportul să fie respins, pentru că s-ar putea să nu întrunească numărul necesar de voturi pentru lege organică, dar asta nu înseamnă că duce la adoptarea legii. Adoptarea legii se poate face în două moduri: fie cu vot de lege organică, separat se supune la vot proiectul în forma iniţială, fie trece termenul de adoptare tacită, care este undeva după 20 mai", a declarat Şerban Nicolae.

Citit 2210 ori Ultima modificare Luni, 08 Mai 2017 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.