Premierul luxemburghez, Xavier Bettel, în vizită oficială în România

Premierul luxemburghez, Xavier Bettel, în vizită oficială în România
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Marelui Ducat de Luxemburg, Xavier Bettel, se află într-o vizită oficială în România, ocazie cu care s-a întâlnit atât cu premierul Sorin Grindeanu, cât şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

Premierul luxemburghez a precizat că îi doreşte României să găsească rapid o soluţie la criza politică actuală, pentru a renaşte încrederea investitorilor şi partenerilor străini. "Trebuie să fiu foarte deschis cu dumneavoastră: este greu să convingi un investitor din ţara mea să vină mâine să investească la Bucureşti, dacă întrebarea este cum va continua politica în România, cine va fi în funcţie, ce va face România. De aceea, vă doresc din tot sufletul, doresc României să găsească o soluţie durabilă şi de stabilitate, care să permită renaşterea acestei încrederi necesare pentru orice investitor care doreşte să vină să se instaleze aici în România", a declarat Xavier Bettel.

Întrebat cum se vede din afară criza politică din România, premierul luxemburghez a spus: "Cred că crize politice există în toate ţările, se întâmplă, important este să vă găsiţi cât mai repede stabilitatea şi să aveţi instituţii care să funcţioneze cu parteneri pe care să ne putem baza la nivel european".

Sâmbătă, 17 iunie, împreună cu preşedintele Iohannis, Xavier Bettel va participa la Sibiu la manifestările prilejuite de împlinirea a zece ani de la momentul Luxemburg - Sibiu - Capitale Europene ale Culturii.

Citit 1965 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iunie 2017 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.