Comasarea DNA cu DIICOT, readusă în discuţii de social-democraţi

Comasarea DNA cu DIICOT, readusă în discuţii de social-democraţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După interviul în care Laura Codruţa Kovesi a precizat că procurorii DNA nu vor ceda şi vor continua să lupte "cu mafia", secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat că partidul său a "receptat mesajul" şi că vor fi luate "câteva măsuri legislative în această vară".

"E un asalt asupra DNA, pentru că eficienţa DNA îi disperă pe unii, care vor ca noi să nu ne mai facem treaba. De aceea suntem atacaţi, de aceea mafia ne atacă, de aceea sunt presiuni, de aceea sunt hărţuiri. Dacă nu investigam pe nimeni, dacă nu ne atingeam de nimeni, toată lumea ne lăuda şi ar fi fost foarte bine. Nu o să cedăm. Eu nu o să cedez. O să ne continuăm treaba, cât vom fi lăsaţi, pentru că noi ne luptăm cu mafia", a declarat Kovesi.

Codrin Ştefănescu a oferit câteva detalii despre măsurile pe care actuala putere intenţionează să le ia în lunile următoare, după mesajul transmis de Laura Codruţa Kovesi. "Vom lua câteva măsuri legislative în această vară: legea răspunderii magistraţilor, codurile, legea lobby-ului", a spus secretarul general adjunct al PSD, luni seara, într-o emisiune televizată.

Totul pe repede înainte

Secretarul general adjunct al PSD a susţinut că rămânerea la situaţia actuală ar fi "dovadă de laşitate din partea Parlamentului" şi o consecință a faptului că social-democraţii, deşi au avut în două rânduri majoritate covârşitoare, nu au luat măsurile potrivite. "Să comasezi parchetele, să dai cele patru legi simultan, să le ceri demisiile. În 24 de ore trebuie să faci lucrurile astea", a declarat Codrin Ştefănescu.

Referindu-se la protestele din iarnă, acesta a mai spus că "sistemul" a răspuns "cu 100.000 de oameni în stradă" şi că PSD a greşit nescoţând "un milion de oameni în stradă".

În iarnă, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a negat toate informaţiile privind comasarea celor două instituţii, punându-le pe seama manipulării şi dezinformării. "Niciodată PSD nu a venit cu această propunere, nici nu avem în plan, nici acum, nici mai târziu. În primul rând, mi s-ar părea o prostie ca două instituţii care funcţionează de sine stătător acum să fie comasate", a declarat Dragnea, pe 2 februarie.

Citit 922 ori Ultima modificare Marți, 18 Iulie 2017 20:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.