Sevil Shhaideh, audiată din nou la DNA

Sevil Shhaideh, audiată din nou la DNA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vicepremierul Sevil Shhaideh s-a prezentat din nou, ieri, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Shhaideh a venit însoţită de avocatul său, declarând la intrare că a fost convocată pentru ora 14.00. Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că vicepremierul urmează să ia parte la acte procedurale efectuate de anchetatori în dosarul "Belina", în care aceasta este urmărită penal pentru abuz în serviciu.

Vicepremierul Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), este urmărită penal de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor anticorupţie, dosarul vizează trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, care ulterior le-a închiriat unei societăţi comerciale.

În acelaşi dosar, s-a mai dispus urmărirea penală faţă de Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, precum şi faţă de Ionela Stoian, director în cadrul MDRAP, Rodica Guşă, asistent-registrator în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria, şi Alexandrina Anduţa Diaconu, registrator-şef în cadrul aceleiaşi instituţii, pentru complicitate la abuz în serviciu.

În ceea ce priveşte o posibilă demisie a sa din Guvern, Shhaideh a spus, la ieşirea din sediul DNA, că urmează să ia o decizie. Ea a precizat că cel care a pus-o în funcţia de ministru este Comitetul Executiv al PSD, unde de altfel îşi va face cunoscută decizia în legătură cu poziţia în Guvern, decizie care este luată.

"Eu cred că sunt acelaşi om, am respectat întotdeauna partidul şi cel care m-a pus în funcţia de ministru este CEx, iar decizia mea, care este luată, o voi transmite mâine în CEx", a declarat Sevil Shhaideh, la ieşirea de la DNA, unde a stat aproximativ o oră.

Citit 1117 ori Ultima modificare Joi, 12 Octombrie 2017 11:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.