EVITAȚI să beţi sucuri carbogazoase, mai ales pe caniculă!

EVITAȚI să beţi sucuri carbogazoase, mai ales pe caniculă!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat, pentru judeţul Galaţi, temperaturi ce vor atinge 35 de grade Celsius în fiecare din următoarele patru zile. Având în vedere disconfortul termic creat astfel, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi face o serie de recomandări pentru a trece cu bine peste zilele caniculare.

În primul rând, trebuie evitată expunerea directă la soare, în intervalul orar 11,00 - 18,00. Deşi categoriile de vârstă cele mai sensibile la soare şi la temperaturi ridicate sunt copiii şi vârstnicii, este bine fiecare dintre noi să respecte pe cât posibil această recomandare. Este necesar să bem cât mai multe lichide (între 1,5 şi doi litri de lichide pe zi - n.r.). Nu trebuie să aşteptăm să apară senzaţia de sete pentru a bea apă. Ca regulă generală, este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 - 20 de minute.

Cafeaua şi băuturile alcoolice trebuie evitate, pentru că vor conduce la deshidratare. Şi băuturile cu un conţinut ridicat de zahăr (cum sunt sucurile carbogazoase, spre exemplu - n.r.) trebuie evitate, deoarece acestea sunt diuretice, favorizând astfel deshidratarea.

"Îmbrăcămintea pe care o purtăm este preferabil să fie deschisă la culoare şi confecţionată din materiale de bună calitate, cu evitarea celor sintetice. Dacă totuşi suntem nevoiţi să ne expunem la soare, în acest interval orar, capul trebuie neapărat să fie acoperit. Este indicat să mergem cât mai mult prin locuri umbrite”, se arată într-un material al DSP Galaţi.

Cât mai multe fructe şi legume

Alimentaţia poate fi aliatul nostru cel mai preţios în lupta cu temperaturile ridicate. Specialiştii recomandă să mâncăm cât mai multe fructe şi legume. Pe lângă faptul că ne ajută să ne hidratăm, acestea ne livrează şi necesarul zilnic de vitamine şi minerale. În acelaşi timp, evitarea mâncărurilor grase şi a meselor bogate ne va scuti de multe situaţii nedorite. Pe lângă aspectele ce ţin de igiena corporală, două sau trei duşuri pe zi vor contribui la starea de bine.

Citit 1833 ori Ultima modificare Marți, 08 August 2017 01:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.