Ce poţi face în Sighișoara şi în împrejurimi

Ce poţi face în Sighișoara şi în împrejurimi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ai atât de multe de văzut și de vizitat în Sighișoara, încât simți că toată experiența te copleșește. Nu știi de unde să începi și ce să alegi. Noi dorim să îți facem viața de călător mai ușoară și, de aceea, îți propunem patru idei de trasee în Sighișoara.

Traseul istoric – idei de trasee în Sighișoara

Nici dacă ai vrea să ratezi Cetatea Sighișoarei, tot nu ai reuși. Practic, tot centrul vechi al orașului este format din fortificațiile Cetății Sighișoarei. Fiind în centrul orașului, eşti deja în cetate. Ceea ce e fascinant! Având în spate o istorie de opt secole, măreața Cetate a Sighișoarei este mândria Transilvaniei, dar și a României. Bineînțeles, această Cetate se află în patrimoniul UNESCO. Cândva, a avut 14 turnuri de apărare, dar s-au păstrat până astăzi doar nouă. Dintre acestea, este obligatoriu să vizitezi cel puțin Turnul cu Ceas, transformat în muzeu. Ceasul care îi dă denumirea are un diametru de peste 2 metri și şapte păpuși care se schimbă între ele, semnificând zilele săptămânii. Sistemul de funcționare este considerat inovator față de tehnologia din zilele noastre, imaginează-ți ce minune era în epoca medievală! De neratat. Tot în cadrul traseului istoric, îți recomandăm să mai vizitezi Muzeul Municipal de Istorie și Artă Feudală, Casa Breslelor și Casa Vlad Dracul. Iată patru obiective pentru o zi dedicată istoriei din Sighișoara!

Traseul religios

Dacă spiritualitatea este cea care te-a condus până în inima Transilvaniei, atunci îți recomandăm să aloci cel puțin o zi pentru a parcurge traseul religios din Sighișoara. Nu trebuie să ratezi Mănăstirea Sighișoara cu praznicul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, aflată la doar 4 km de Cetatea Sighișoarei. Alt obiectiv religios important este Catedrala Ortodoxă Sfânta Treime, aflată chiar pe malul Târnavei Mari. De asemenea, ar fi bine să nu ratezi Biserica Romano-Catolică, Biserica leproșilor, Biserica lutherană din Deal, Biserica Mănăstirii Dominicane, Biserica Reformată și Sinagoga. Iată, un traseu cosmopolit, ce include majoritatea confesiunilor, pentru un oraș aflat la răscrucea civilizațiilor medievale!

Traseul natural

Pentru cei care se bucură de liniște, natură, aer curat și peisaje, propunem în cadrul topului nostru cu idei de trasee în Sighișoara traseul natural. Nu ar trebui să ratezi Rezervația Naturală Breitea, Castrul Roman Stenarum, Cetatea Dacică, Grădina Centrală, Dealul Turcului și Pădurile Stejăreni și Daneș. Acestea nu doar că te vor încărca cu energie pură, aer curat și liniște, dar îți vor oferi și ocazia unor fotografii excelente, atât pe timpul zilei, cât și la apus. Urmăritorii tăi de pe Instagram vor vrea și ei să trăiască ceea ce tu arăți prin imagini! 

Traseul distracției – plus alte idei de trasee în Sighișoara

Indiferent de vârstă, trebuie să participi la cel puțin un festival desfășurat în Sighișoara. Și ai de unde alege! Festivalul Medieval din luna iulie, Festivalul de Blues din luna februarie, Festivalul de Film din luna iunie, Festivalul Fanfarelor din luna septembrie, Festivalul de Muzică Academică din luna august, Festivalul Interetnic și multe-multe altele. În orice sezon alegi să vii la Sighișoara, distracția de calitate te așteaptă!

(surse on-line)

 

Citit 3586 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Noiembrie 2021 23:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.