Fără turiști străini pe litoralul românesc

Fără turiști străini pe litoralul românesc
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Omul de afaceri Dragoş Anastasiu afirmă că paradigma "scump şi prost" raportată la turismul românesc nu este "corectă în integralitate", el admiţând că litoralul românesc este scump în anumite perioade, transmite news.ro. El a spus că "dacă e cerere şi se plătesc preţurile respective, astea sunt preţurile corecte".

"Turismul românesc are… trăim într-o paradigmă de scump şi prost, ceea ce nu este corect în integralitate. (...) astea sunt nişte ştampile puse şi care nu sunt corecte pentru toate anotimpurile şi pentru toate staţiunile. Trebuie să luptăm cu ele, în sensul să dovedim că avem şi altceva", a declarat Dragoş Anastasiu, duminică, dând ca exemple zonele sălbatice, izolate, precum Delta Dunării, dar şi Transilvania, Bucovina, Maramureş, Banatul montan, Ţara Făgăraşului sau Ţara Loviştei.

Referitor la turismul de litoral, România se "luptă cu morile de vânt"; iar "lupta e pierdută, cel puţin deocamdată" în ceea ce priveşte atragerea turiştilor străini. Dragoș Anastasiu este de părere că branduri precum Dracula sau Untold trebuie folosite în paralel cu definirea unei viziuni şi a unei strategii pentru turismul românesc.

Citit 4336 ori Ultima modificare Duminică, 19 Iunie 2022 16:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.