Cât costă o cușetă în trenurile din România

Cât costă o cușetă în trenurile din România
Cușetă Astra
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Călătoria cu trenul poate fi o experiență plăcută și relaxantă, iar confortul și calitatea cușetelor, pentru un drum lung, joacă un rol crucial în această ecuație. În România, CFR Călători și Astra Trans Carpatic sunt două companii feroviare care oferă opțiunea vagonului de dormit către destinații variate în țară. 

Experiența în cușetele Astra Trans Carpatic

Cușetele din trenurile Astra Trans Carpatic sunt un adevărat exemplu de confort și lux în călătoriile feroviare. Fiecare cușetă este proiectată cu grijă pentru a oferi un mediu relaxant și plăcut pasagerilor. În primul rând, spațiul generos din cușetă permite pasagerilor să se întindă și să se relaxeze pe parcursul călătoriei. Sunt disponibile atât cușete pentru una sau două persoane, cât și cușete pentru familii sau grupuri mai mari.

Un alt aspect care diferențiază cușetele Astra Trans Carpatic este atenția acordată detaliilor. Fiecare cușetă este amenajată cu mobilier de înaltă calitate și materiale fine, creând o atmosferă plăcută și elegantă. Pasagerii se pot bucura de lenjerii curate și confortabile, perne moi și pături calde, astfel încât să se simtă ca acasă pe durata călătoriei.

De asemenea, cușetele Astra Trans Carpatic sunt dotate cu facilități moderne. Fiecare cușetă dispune de prize electrice pentru încărcarea dispozitivelor electronice, iluminat reglabil individual și aer condiționat pentru a asigura o temperatură plăcută pe timpul călătoriei. Prețul pentru o cușetă începe de la 250 de lei pentru o persoană într-un vagon de dormit cu 2 paturi, 166 de lei pentru o persoană într-un compartiment cu patru paturi, iar pentru o persoană într-un compartiment de dormit single prețul este de 310 lei.

Cușetele CFR Călători

În comparație cu Astra Trans Carpatic, cușetele CFR Călători oferă o experiență mai modestă în ceea ce privește confortul și calitatea. Deși există o varietate de clase și tipuri de cușete disponibile, majoritatea cușetelor CFR Călători nu oferă aceeași atenție pentru detalii și confort precum cele ale Astra Trans Carpatic.

Cușetele CFR Călători pot fi mai mici și mai puțin spațioase, făcând călătoria mai puțin confortabilă, în special pentru călătoriile lungi. De asemenea, materialele și mobilierul din cușetele CFR Călători pot fi mai puțin rafinate și mai puțin confortabile, iar dotările tehnologice pot fi limitate. Putem găsi compartimente pentru una, două, patru și șase persoane, nefiind amenajate precum cele de la Astra unde, chiar și la compartimentul cu patru cușete, calitatea mobilierului, respectiv, a saltelelor, este aceeași. Prețul pentru o persoană într-un compartiment de dormit de două persoane este de 372 de lei, pentru a dormi într-un compartiment cu 4 locuri o persoană plătește 274 de lei, iar pentru un loc într-un compartiment cu șase locuri o persoană plătește în jur de 256 de lei.

Cușetă CFR

 

Citit 3693 ori Ultima modificare Duminică, 09 Iulie 2023 09:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.