Peste 2.000 de turişti petrec a doua zi de Crăciun pe pârtiile de pe Valea Prahovei

Peste 2.000 de turişti petrec a doua zi de Crăciun pe pârtiile de pe Valea Prahovei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 2.000 de turişti petrec a doua zi de Crăciun pe pârtiile din staţiunile Azuga, Buşteni şi Sinaia de pe Valea Prahovei, cei mai mulţi dintre aceştia alegând ca destinaţie Azuga şi Buşteni, unde stratul de zăpadă artificială este de 30 de centimetri.
Peste o mie de turişti se află în a doua zi de Crăciun pe pârtiile Cazacu şi Sorica din staţiunea prahoveană Azuga, potrivit lui Alexandru Bârţoiu, de la Serviciul local Salvamont.
Pe cele două pârtii stratul de zăpadă artificială măsoară 30 de centimetri şi se schiază în condiţii bune. Spre deosebire de alţi ani, când în perioada Crăciunului aveau loc multe accidente de schi, anul acesta niciun turist nu s-a accidentat pe pârtiile din Azuga.
Şi în staţiunea Buşteni aproximativ o mie de turişti petrec a doua zi de Crăciun pe pârtia Kalinderu. Unii schiază, iar alţii se dau cu sania în zona special amenajată în partea superioară a pârtiei, a declarat administratorul pârtiei, Ion Vasilescu.
Sâmbătă seară, pe pârtia Kalinderu a fost inaugurată instalaţia de nocturnă, care are 60 de stâlpi de iluminat.
Anul acesta de Crăciun puţini schiori au urcat pe pârtiile de la Sinaia, întrucât acestea sunt impracticabile din cauză că nu a nins. Totuşi, peste o sută de schiori se află, luni după-amiază, pe pârtia din Valea Dorului, situată la 2.000 de metri altitudine în Masivul Bucegi, au declarat reprezentanţii Salvamont Sinaia.

Citit 1582 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.