Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Prima bibliotecă pe plajă din Uniunea Europeană a fost inaugurată în staţiunea Albena din Bulgaria, turiştii având la dispoziţie peste 3.000 de volume din care să aleagă cărţile pe care vor să le citească în timp ce se bronzează, informează lexpress.fr.

Pe malul Mării Negre, în staţiunea Albena, turiştii au parte de o surpriză - prima bibliotecă de pe plajă din Uniunea Europeană, amenajată între umbrelele de plajă şi prosoape.

Astfel, turiştii pot îmbina relaxarea la soare, pe nisipul cald, cu o carte aleasă din oferta de peste 3.000 de volume care există în această bibliotecă. În această bibliotecă se găsesc cărţi în 10 limbi străine şi de diverse genuri literare.

Societatea bulgară Makmebel, iniţiatoarea acestui proiect, a solicitat ajutorul unui arhitect austriac, Hermann Kompernas, pentru a proiecta această bibliotecă a cărei lungime este de 12 metri. De asemenea, biblioteca a fost concepută astfel încât să protejeze cărţile de umiditate şi de vânt.

Pentru a împrumuta o carte, persoanele interesate nu au nevoie de un carnet de înscriere la bibliotecă. Cei interesaţi pot de asemenea să doneze propriile cărţi pe care le-au luat în vacanţă, pentru a putea fi puse în rafturile bibliotecii şi, astfel, citite şi de alţi turişti.

Citit 1656 ori Ultima modificare Joi, 18 Iulie 2013 12:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.