Fotbalist să fii, română să nu ştii

Fotbalist să fii, română să nu ştii
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* E un fapt dovedit în România, şi nu numai, că fotbaliştii şi cunoştinţele extinse asupra limbii române sunt ca două linii paralele. Mai sunt şi excepţii, sigur, de fotbalişti care au terminat o facultate şi mai au şi altă meserie la dosar în afară de datul cu piciorul în minge, însă cei mai mulţi vorbesc fix ca Narcis Răducan, invitat la DigiSport Matinal. "Sunt multe factori, adică mulţi, ăăă, lucruri, care duc la astfel de decizii", a explicat fostul director al Oţelului, cu privire la decizia patronului FCSB, Gigi Becali, de a-şi vinde portarul titular în Cehia.

* Aşadar, nu doar Hagi dă cu băţul în baltă, ci şi alţii se întrec în a-l detrona prin declaraţii. Cel mai amuzant mi se pare, însă, Marius Şumudică, antrenor român, care lucrează în Turcia şi care vorbeşte cu presa în... portugheză. Frumos, un fel de să fie bine, ca să nu fie rău.

* A, şi dacă v-aţi săturat de agramaticalităţi în limba română, daţi o fugă pe internet şi căutaţi un discurs al lui Răzvan Lucescu în engleză. O să ziceţi că Iliescu avea diplomă de la Cambridge...

Citit 1302 ori Ultima modificare Vineri, 02 Februarie 2018 16:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.