Un recital cameral de excepție și o operă de neratat

Un recital cameral de excepție și o operă de neratat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional ”Leonard” continuă, și în acest weekend, la Teatrul Național de Operă și Operetă din Galați, cu două evenimente care nu trebuie ratate: un concert cameral fascinant și una dintre cele mai îndrăgite opere romantice.

Sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 18,30, Euphonique Quintet vă va încânta cu muzica compozitorului german Franz Danzi, într-un recital cameral. Grupul a luat ființă în urmă cu doi ani, la inițiativa a cinci instrumentiști suflători din orchestra teatrului gălățean. O astfel de formulă este rar întâlnită în peisajul muzical românesc, iar artiștii grupului Euphonique Quintet urmăresc să promoveze lucrările dedicate unei astfel de componențe.

Deși a fost un prolific compozitor de opere, de simfonii și de concerte, Franz Danzi este astăzi cunoscut în special pentru lucrările sale dedicate muzicii de cameră, în special pentru ansamblul de suflători, în care pune în valoare specificul fiecărui instrument, în parte.

Duminică, de la aceeași oră, soliștii, orchestra, corul și baletul Teatrului ”Nae Leonard” vor introduce publicul din sală în paradisul terestru prezentat în opera ”Pescuitorii de perle”, de George Bizet. Primită cu răceală, la prima audiție de la Paris, din 1863, opera a intrat în repertoriul teatrelor lirice din întreaga lume abia în urma reprezentației de la Scala, din 1938.

Subiectul operei aduce în prim-plan prietenia, dragostea și onestitatea, toate aflate în conflict cu prejudecățile sociale. Opera a fost prezentată pentru prima dată publicului gălățean pe scena Teatrului Muzical, în primăvara acestui an.

”În distribuție, tinerii soliști ai teatrului nostru, ale căror voci valoroase aduc reprezentației o nouă energie, îi veți putea vedea pe: Lorena Mărginean (Leila), Adrian Mărginean (Nadir), Dominic Cristea – debut (Zurga), Sebastian Băncilă (Nourabad), alături de orchestra, corul și baletul teatrului, sub bagheta dirijorului Cristian Sandu (Cluj-Napoca). Regia artistică și luminile sunt realizate de Maestrul Paolo Bosisio (Italia) - președintele de onoare al acestei ediții, scenografia și costumele – Domenico Franchi (Italia), coregrafia – Gabriela Gegea”, se arată într-un comunicat de presă al Teatrului ”Nae Leonard” Galați.

Pentru fiecare dintre cele două spectacole, puteți cumpăra bilete de la casa de bilete din incinta teatrului, în intervalul orar afișat pe naeleonard.ro sau online, accesând platforma BLT.ro.

Citit 5228 ori Ultima modificare Joi, 03 Noiembrie 2022 14:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.