Din farmacia naturii - Florile de salcâm, un miracol de sezon

Din farmacia naturii - Florile de salcâm, un miracol de sezon
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Importante în farmacia naturii sunt florile de salcâm, care înfloresc în luna mai. Preparatele care conţin aceste flori au nenumărate proprietăţi terapeutice, fiind eficiente mai ales în tratarea afecţiunilor sistemului nervos şi în boli digestive.

Combat cu succes insomniile

Florile de salcâm acţionează asupra creierului, având proprietăţi de calmare. Pentru insomnii, se recomandă consumarea unei căni cu ceai de salcâm, cu o oră sau două înainte de culcare. În acest mod, somnul liniştit nu va întârzia să apară. Şi migrenele pot lua sfârşit cu aceste plante: infuzia îndulcită cu miere, administrată câte un litru pe zi, poate remedia cefaleele.

Infuziile fac minuni

Tulburările digestive pot fi combătute cu un preparat care calmează simptomele: se prepară un macerat cu 200 de mililitri de apă în care se adaugă o lingură şi jumătate cu flori de salcâm. Se lasă la macerat de seara până dimineaţa şi se bea pe stomacul gol. Florile de salcâm pot calma şi arsurile uşoare: se zdrobesc şi se aplică pe locul afectat, timp de două ore. Printre efectele acestor plante, se numără şi detoxifierea organismului. Prin respectarea unei cure de trei săptămâni, timp în care se bea o cană de infuzie zilnic, corpul se curăţă de toxine.

Citit 9119 ori Ultima modificare Luni, 14 Mai 2012 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.